Ritual del solstici d’hivern

Què?

Ritual del solstici d’hivern

Quan?

Divendres 21 a les 20h

Com?

Actualment, a Occident, vivim desconnectats de la Natura; els Rituals estacionals, basats en les antigues tradicions occidentals anteriors al Cristianisme,  són una forma de tornar a restablir el contacte amb els cicles de la Naturalesa.

El Ritual actua com un psicodrama, ofereix una experiència vital carregada d’un profund simbolisme arquetípic que estimula els substrats més profunds del nostre psiquisme.

El Ritual del solstici d’hivern, assenyala el moment més fosc de l’any, però a l’hora el moment en el que  emprèn el camí per augmentar el seu protagonisme; en un nivell antropològic profund, l’home primitiu, que depenia del Sol per sobreviure,  vivia amb una angoixa esfereïdora  els moments més foscos i freds de l’any. Sembla ser que els primers Rituals a l’historia de la  humanitat  eren una crida per que el Sol tornés a il·luminar i donar escalfor al dia. Aquest simbolisme encara es manté en les espelmes i llums als arbres de Nadal.   Aquesta festivitat, posteriorment, va ser assimilada  pel Cristianisme; tot i que no ens interessa cap critica, sí volem restablir els nexes primordials.El nen Déu arquetípic és doncs, el nen Déu Sol que tornava a néixer en les èpoques més fosques de l’any.     Durant el Ritual estimularem el contacte amb el Nen Arquetípic i el/la nostre nen/a interior.

Posteriorment es pot fer un sopar compartit.

On?

Sala 4

Contacta

Núria Picola: psicoterapeuta, astròloga i taròloga. www.nuriapicola.com; mail: nuriapicola@terra.es

Inscripcions a: http://tradeschool.coop/barcelona/class

Leave a Comment