Oficina de Salut

Som i formem part de la Cooperativa Integral Catalana (CIC) i participem de la Revolució Integral de l’ésser humà en tots els àmbits de la nostra Vida.

La proposta que s’impulsa a través del SSPC consisteix en promoure la salut, com a un dret i un deure, un bé comú que no es pot delegar ni a nivell estatal ni corporatiu.
Volem un sistema de salut que posi en el centre a la persona, i la relació estil de vida/qualitat de vida des de la naturalesa humana i no com a estats de salut i malaltia. Fomentem la promoció i conservació de la salut, per anar caminant cap a un apoderament i autogestió dels nostres processos de vida.
.
En particular destaquem l’importància de la consolidació d’una concepció holística de la medicina basada en l’equitat i igualtat d’oportunitats, una salut integral, humanitzada i de qualitat. A nivell metodològic confiem en la potència que posseeix la possibilitat de construir coneixement de forma col·lectiva a partir del reconeixement dels nostres propis sabers, pràctiques, desitjos i experiències.

Utilitzant el mètode IAP (d’Investigació i Acció Participativa), basat en l’anàlisi crític dels grups implicats, la seva finalitat és estimular la pràctica transformadora i el canvi social. Combina la teoria i la praxi, possibilita l’aprenentatge, la presa de consciència crítica de la població sobre la seva realitat, el seu apoderament, la seva mobilització col·lectiva i la seva acció transformadora.

salut.cooperativa.cat

contacte: salut@cooperativaintegral.cat