Hort comunitari

 

L’hort comunitari d’AureaSocial, espai d’experimentació i aprenentatge compartit

Aquest hort és un espai a la terrassa entre edificis. On hi trobem tot un contorn de terrari que envolta l’espai on hi prioritzen plantes medicinals, seguit d’uns terraris fets de palets on hi ha plantes variades i s’està enfocant més a horta, amb un estany al mig, compost, vermicompost, un petit sistema d’aquaponia, i molt de sol.

Ara, recuperant forma, un nou grup de persones ens hi estem dedicant, amb la idea entre seia i seia de omplir-lo de verd i colors, d’on puguem menjar alguna verdura, d’on puguem collir plantes medicinals, d’on puguem baixar del cap, a la terra, de la frènesis ciutadanina.

Entre nosaltres hi ha diferents inquietuds amb interessos comuns.

 

Com la construcció de nou terrari per a hort, creació d’espai d’intercanvi de plantes amb el barri, generar planter d’arbres, de varietat de tomàquets, de flors… Fer esqueixos, cuidar els peixos, i mentre anem tocant terra altres idees van sorgint.

Aquest hort ha estat un any parat, amb la intervenció de poques persones, amb poca intensitat. Aquest fet a generat que les plantes es vagin habituant on més còmodes estan, canviant de lloc amb les seves llavors, o fent-se grans allà on es trobaven amb les condicions adequades, a més de portar molts ocells i insectes a alimentar-se, pol·linitzar, beure, parar, estar…

Les normes són respectar el que anem fent entre nosaltres, cadascú té uns coneixements i maneres de fer, compartint els objectius de cadascú i que conflueixin. Per això és necessària la mare comunicació, la qual la resolem trobant-nos i amb un grup de mails. Per ara som quatre, cinc els que estem enfocats i construïnt.

Si tens ganes de participar d’alguna forma, tots els dimarts al matí serem al hort, de 10 a 13.