Història de l’immoble

AureaSocial és l’immoble que volem col.lectivitzar. Fins el 2011 s’anomenava Aurea’s i en els seus 1400m2, s’hi duien a terme activitats de creixement personal  i de teràpies naturals gestionat per una empresa familiar anomenada  AureasMon SL. 

 

Aquesta empresa, hi va invertir 4 milions d’euros en la compra i el condicionament de l’espai, incloent una hipoteca de 2 milions d’euros. 

A la tardor del 2011, i després de més d’1 any lluitant per mantenir l’activitat i pagar la  hipoteca del local al Banco Popular, AureasMon SL., va decidir tancar i llogar l’espai (en lloc d’abandonar-ho) a la Cooperativa Integral Catalana, a través d’un acord d’intercanvi. L’objectiu era que aquesta hi pogués dur a terme un projecte coherent amb els ideals pels quals la familia, fundadora de l’empresa, havia invertit el seu patromoni. 

 

Al desembre es va formalitzar el contracte de lloguer, i a mitjans de  gener el local va ser subhastat sense que sortís comprador. A partir  d’aquí un gabinet d’advocats s’ha encarregat d’endarrerir la presa de  possesió de l’immoble per part del banc, la qual està prevista per la primavera del 2013. 

Mentrestant, des de principis de 2012, i de manera progressiva, Aurea’s s’ha anat convertint en AureaSocial. Durant el primer semestre de l’any, Aurea’s va anar abandonant l’espai, i es va començar a desenvolupar l’autogestió, fins que el 16 de juny del 2012 es va inaugurar AureaSocial. 

 

Donat que mantenir un contracte de lloguer seria inviable perquè el preu faria impossible autogestionar activitats sense ànim de lucre, la  campanya per a la compra col·lectiva AureaSocial és la via que per assemblea es va consensuar des dels inicis, per garantir la sostenibilitat a llarg termini del projecte  i  que l’espai esdevingui un espai comú, obert a la revolució integral. 

Leave a Comment