Esdeveniments

Presentació Acupuntura Comunitaria a Aurea Social

Acupuntura Comunitària Barcelona

Un Oasi de Salut per a tothom

Abril, 2017

Tenim el gran plaer d’anunciar que es converteix en realitat un projecte que porta temps ideant-se: anem a obrir un centre d’Acupuntura Comunitària a Barcelona. Aquest centre, especial per la manera en que ofereix els seus serveis, aspira a proveir tractaments d’acupuntura a més sectors de la població que les que habitualment fan ús d’aquest tipus de teràpia.

L’acupuntura és una tècnica de la medicina tradicional xinesa, una medicina amb més que 2000 anys d’experiència clínica, que funciona restablint l’equilibri físic, psíquic i emocional de l’organisme i afavorint, d’aquesta manera, la salut. Volem que aquesta teràpia, que ajuda a millorar la qualitat de vida de les persones en una manera holística, pugui formar part de la farmaciola de salut de tots.

Que té d’especial l’Acupuntura Comunitària?

Les sessions d’Acupuntura Comunitària es fan en una sala grupal, on diverses persones reben tractament al mateix temps, beneficiant-se del poder guaridor de les agulles, per una banda, i de l’energia del grup, de l’altra. L’ambient càlid i acollidor, el converteix en un lloc on desconnectar junts; un oasi de calma i salut al mig de la ciutat.

Les sessions s’ofereixen amb un model solidari de pagament; un preu flexible entre 15 – -30 UM, on l’ús per uns equilibra l’ús d’altres, per cobrir les despeses de la consulta. Gràcies al suport d’Aurea Social (el local on començarem a treballar) podrem funcionar també en moneda social o mitjançant l’intercanvi per treballs realitzats en l’espai.

Perquè fem això?

Volem difondre el gran potencial de la medicina tradicional xinesa, capaç d’abordar condicions de salut freqüents en la població, evitant que el desconeixement o cost dels tractaments d’acupuntura suposin un obstacle que la converteixin en una tècnica minoritària. Aquest projecte és una aposta per un abordatge comunitari de la salut, compromès amb l’equitat social i amb una visió holística de l’ésser humà i el seu entorn.

Els convidem a venir a sentir la diferència d’una sessió comunitària els

Dijous de 10:00-15:00 16:00-19:00 a calle Sardenya 263, Barcelona, 08013

Les cites es poden fer online a www.acupunturacomunitariabarcelona.com

Xerrada: Dolça Revolució, alimentació i plantes medicinals

El proper divendres, 21 d’abril,
tindrem el plaer de gaudir d’una xerrada per part de l’Aleix Pàmies. Explicarà què és la Dolça Revolució i la seva filosofia, parlarà de la importància d’una alimentació correcta i adequada, una pinzellada de l’aigua de mar i explicació d’anècdotes i propietats de plantes medicinals.

Aleix Pamies
www.facebook.com/aleixpamies
aleix@pamieshorticoles.com
aleix@pamiesvitae.com

— 
Tècnic en Naturopatia
Titulat en Iridología Renovada
Expert en nutrició cel·lular activa
Atenció al client Pamies Vitae
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Presentació del llibre “El pensament polític de Salvador Seguí”

«El pensament polític de Salvador Seguí», A càrrec del seu autor, Xavier Diez.

  Aquest dijous, 6 d’abril a les 19:00h

 

L’historiador, Xavier Diez, ja habitual d’AureaSocial, especialitzat en els moviments socials del segle passat, recupera de l’oblit l’anarco-sindicalista, Salvador Seguí. Un pintor que va arribar a ser escollit secretari general de la CNT.

Salvador Seguí, que va viure a primers de S.XX i malauradament morí massa jove, assassinat, desprès de rebre una terrible nota amenaçadora, es caracteritzava per combinar teoria, habilitat estratègica, contundent discurs i capacitat de reunir els múltiples moviments del seu moment, cap uns objectius revolucionaris comuns, amalgamant-hi també el fet nacional.

En les seves propostes, seguidor de l’Escola Moderna de Ferrer i Guàrdia, va fer un treball profund, considerant veritables armes revolucionaries la formació i preparació pedagògica, cultural i intel·lectual.

Xerrada, Piratejant les Construccions de Gènere

La Laura* ve de alemania i està passant un temps a Barcelona per conèixer el funcionament de la CIC així com col·laborar i aportar coneixements.

Ha estudiat Ciències de l’Educació i Estudis de Gènere, i ara fa classes per als estudiants de pre-grau en aquests temes.
És un activista anarquista queer-feminista; escriu sobre temes feministes i relacionats, també fa crítiques a les estructures de poder i, de vegades, tallers de desallotjament o xerrades sobre aquests temes en contextos d’activistes. (Per exemple va tenir aquesta mateixa xerrada que ara podrem gaudir a AureaSocial sobre piratejar les construccions de gènere per al TransHackFeminist-Festival a Calafou).

Aquest pròxim dijous 23 de març AaureaSocial acollirà, a les 19:30 h, una conferència de Laura* que tractarà sobre com com es construeixen el sexe i el gènere. Per bé que la xerrada es farà en anglès, comptarà amb traducció simultània per a tots els oients.

Xerrada “En lluita per la Stèvia i altres plantes medicinals”

“En defensa de les plantes medicinals i la salut”
Per un costat, les farmacèutiques presionen a l’administració sanitària per a que prohibeixi la venda de plantes medicinals i, per l’altre, les mateixes farmacèutiques ofereixen extractes de plantes, de cultiu no ecològic. Animeu-vos a l’autocultiu! i sabreu el que preneu.

Xerrada a càrrec de Lola Roma – BARCELONA

TROBADA FUNDACIONAL DE LA NOVA BIOREGIONAL EST DE LA CIC – 15 FEB- 2017

Amb l’inici d’aquest nou any 2017, el proper dimecres dia 15 de Febrer celebrem la trobada fundacional de la nova Bioregio Est de la CIC.

Com molts ja sabeu la Cooperativa Integral Catalana està en procés de descentralització, i això comporta una serie de modificacions que us afecten directament i que cal que en sigueu partícips.

En aquest inici bioregional estem convidades totes les sòcies i socis de les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat i Vallès occidental.

Cal que ens trobem i ens reconeixem mútuament i cal organitzar-nos i convertir la bioregio en la veu i el braç de les nostres necessitats.

Programació de la trobada el 15 de Febrer a AureaSocial:

17:00h a 19:00h Berenar a càrrec del Rebost de El Poblet (100% moneda social) si vols portar quelcom serà benvingut

Acollida i ronda de presentacions.
19:00h– 19:30h Presentació: «Que és la descentralització de la CIC i el principi de subsidiarietat»

Adjuntem la documentació sobre el pla de descentralització que es presentarà.

19:30h- 20:45h Ronda d’aportacions i debat sobre què i com volem gestionar-nos, quines necessitats tenim i com abordar el nostre enxarxament territorial.
Juntes hem de seguir creant solucions econòmiques a les nostres vides a través de la cooperació.
Així doncs, és pràcticament indispensable la vostra assistència per comentar, acordar i finalment establir les noves directrius en relació a cadascuna de les professions que formen part de la vostra activitat actual.

La CIC es transforma i en pocs mesos deixarà de ser tal com la coneixem ara, et cal participar!

T’HI ESPEREM!!!

Grup de Treball de la BioRegióEst

Presentació Teaser de “Poble Rebel”

El proper dimecres 8 de febrer, 19:30h a AureaSocial,

es presentarà el nou teaser de la pel·lícula «Poble Rebel»

Poble Rebel és un recorregut per la Catalunya dissident des de l’any 1974, des que Salvador Puig Antich va ser assassinat fins a l’actualitat. El documental analitza el context polític, econòmic i social de les últimes dècades i es centra en el període de crisi iniciat l’any 2008, tot observant les seves conseqüències en els moviments socials.

El principi fonamental que mostra és l’acció-reacció en ambdues direccions: moviments socials – sistema i sistema – moviments
socials. Com davant la desobediència, la dissidència o la misèria, el sistema actua per erradicar-les i com d’aquesta reacció en broten noves alternatives desobedients.

Poble Rebel inclou casos com el moviment contra les línies d’alta tensió i el pla CAUFEC, el Sindicat de Manters, la Xarxa de Familiars contra la Repressió, l’independentisme català, la PAH, la Dolça Revolució o el Cas Pandora, entre d’altres.

Fes el projecte realitat i participa del micro mecenatge

https://www.facebook.com/poblerebel/

FairCoop, la criptomoneda social

La ruta de la resilencia

La ruta de la resilencia
De l’individu conscient a l’economia col·laborativa

La resilencia significa la capacitat d’adaptar-se a l’adversitat. En aquest moment estem travessant el sisè procés d’extinció global al planeta segons molts estudis científics, com el de James Lovelock publicat sota el títol “Gaia: alerta final

La ruta de la resilencia reflecteix els últims 60 anys d’estudis de visionaris i activistes compromesos a crear processos i mètodes que generin la capacitat de sobreposar-se als reptes actuals.

L’objectiu d’aquesta conferència és presentar alguns projectes en els quals està involucrat el Pacte Mundial Conscient per generar resilencia en comunitats de Colòmbia, Mèxic, Equador, Brasil i Índia

Aquesta conferència està destinada als qui busquen formes creatives de col·laboració per crear, nodrir i gestionar projectes, recursos i equips humans. També per a aquells que treballen en xarxes comunitàries, ambientalistas, funcionaris públics, membres d’organitzacions socials o comunitats, investigadors els projectes dels quals soci-ambientals depenguin de la participació de la comunitat en la qual actuen, empresaris i totes les persones amb desitjos d’aconseguir projectes reeixits en ambients altament participatius i innovadors.

Ponents:

Diogo de Castro Lopes (Brasil). Gestor de projectes, Emprenedor Social, Activista i Mediador de conflictes. Treballa amb grups i projectes dirigits a una societat centrada en el despertar de la consciència de la sustentabilitat en diversos països, entre ells Brasil, Colòmbia, Equador, Perú, Mèxic, Argentina i Índia. Treballa actualment en la coordinació de projectes d’innovació social de la Universitat de Saviesa Ancestral.

Laura Rengifo Tovar(Colòmbia): Activista. Treballa amb comunitats ancestrals i alternatives de Colòmbia, promou trobades de Saviesa Ancestral i educació alternativa, i és membre de Makiah, campanya mundial per a la protecció i propagació de la llavor orgànica. Treballa en el desenvolupament de models educatius basats a l’educació pròpia i és representant internacional de la Universitat de Saviesa Ancestral i promotora de la xarxa global de llogarets Eco-yoga villaje.

Poesia, “Les Estacions de l’Ésser” d’en Josep Xurigué

Us convidem a la lectura i presentació de Poesia de “ Les Estacions de l’Ésser” d’en Josep Xurigué i d’Ediciones Oblícuas.

Serà demà dimecres a les 19h a Àurea Social.

Hi intervindran la Natalia Rosetti, professora de Ciència Política de la UAB, i en Pau Cortés, periodista i Dinamitzador Comercial.

Es tracta d’un poemari íntim, que reflexiona sobre la pròpia existència, des del jo, les emocions, en el marc de la Natura i del Temps.

Us hi esperem!!

Bancs Comunitaris

Aquest divendres 10 de juny, a les 16h, tenim el plaer de comunicar-vos la presentació de la xerrada Bancs Comunitaris de Brasil. Un model d’autogestió i desenvolupament territorial, a càrrec del professor Leonardo Leal (Universidade Federal de Alagoas – UFAL / Campus Arapiraca, Coordinador General de la Incubadora Tecnológica de Economia Solidaria – ITES/UFAL).

La presentació, d’uns 45 minuts, versarà sobre les monedes socials i les finances solidàries, així com la innvació i els mitjans de pagament alternatius, com l’e-dinheiro.

Posteriorment hi haurà un espai de mitja hora de debat per a l’enriquiment mutu.

Volem destacar que aquesta activitat s’inclou dins les jornades OSCEDAYS, de les quals en podeu saber més visitant la seva pàgina aquí.

Bancs Comunitaris
 
Per a satisfer la vostra curiositat fins a que arribi el dia, o per si no podeu assistir-hi, trobeu a continuació l’explicació que dóna el propi Banco Palmas del Brasil.

Què és un Banc Comunitari?

Els bancs comunitaris són la xarxa de serveis financers de suport, associativa i comunitària la natura, destinats a generar llocs de treball i ingressos en vista de la reorganització de les economies locals, basada en els principis de l’economia solidària. El seu objectiu és promoure el desenvolupament de les zones de baixos ingressos, mitjançant el foment de la creació de xarxes locals de producció i consum. Es basa en el suport a les iniciatives de l’economia popular i solidària en els seus diversos àmbits, com ara: les petites empreses productives, per proporcionar serveis de suport a la comercialització, i el vast camp de les petites economies populars.

Principals Característiques

  • La comunitat mateixa decideix crear el banc, convertint-se en el seu director i propietari, sempre opera amb dues línies de crèdit: una a moneda local social real i una altra.
  • Les seves línies de crèdit estimulen la creació d’una xarxa local de producció i consum, promovent el desenvolupament endogen del territori.
  • Dóna suport a les empreses amb estratègia de màrqueting, fires, botigues solidàries, central de màrqueting, etc .
  • S’opera a les zones amb alt grau d’exclusió i la desigualtat social
  • Resulta a un públic que es caracteritza per un alt grau de vulnerabilitat social, especialment els beneficiaris dels programes socials del govern de polítiques compensatòries
  • Funda sostenibilitat financera en el curt termini, per aconseguir subvencions justificades per la utilitat social de les seves pràctiques.

 

Avançant

AvançantCoop són un grup de mestres que volen acompanyar infants i les seves famílies en el procés de creació d’una nova escola, des de l’autogestió i amb vocació pública.

Per tal de començar a fer camí, proposen a totes aquelles que hi tingueu interès, trobar-nos per dialogar i compartir idees, aquest dimarts 7 de juny a les 18h. a Aurea Social (c/ de  Sardenya, 263 -Bcn)

Els temes a conversar seran:
· Acollida i presentacions dels que ens trobem.  
· Exploració d’un nou projecte: un espai per a desenvolupar-lo, un equip professional per a acompanyar-lo, les famílies i els seus infants com a protagonistes.
· Centrarem els reptes, explicarem les arrels dels professionals i el marc legal que ens pot acollir, pensarem sobre el model  de gestió i el model d’implicació de les famílies i recollirem necessitats i compromisos.

En cas de no poder assistir a aquest primera trobada, podeu contactar-nos a avancant@avancantcoop.cat.

És una sessió oberta a tothom i, per motius d’espai i organització, demanem sempre que es pugui venir sense infants o amb un
acompanyant que en pugui tenir cura.

Aquestes són algunes de les idees que compartim:
“El joc és en principi un dret del infant, una activitat inquietant i plaent essencial que contribueix a la seva construcció subjectiva. (…) Indispensablement és l’adult qui garantitza les condicions per a que
tots els nens puguin desplegar plenament el seu impuls lúdic: la seguretat afectiva de l’infant, la seva motricitat lliure i materials, espai i temps suficients”. (Myrtha Chokler)

“La possibilitat d’organitzar l’univers d’experiències, d’assolir diversos nivells de representació i de pensament ve donat perque a aquest subjecte que aprèn se li ofereix un suport, un recolzament vincular”. (Ana P. De Quiroga)   

“El treball educatiu, no vol transmetre un model rígid que deixi a molts al marge, sinó que té la funció primordial de crear les condicions necesàries per a la maduració psicològica de cada individu dins del
grup i d’oferir a cada nen les condicions especials per a un desenvolupament més armònic”.  (Bernard Aucouturier)

“La limitació de les possibilitats d’actuar, a més de retardar l‘adquisició dels coneixements i la formació dels conceptes elementals, dificulta també el desenvolupament de les funcions psíquiques i les aptituds que constitueixen la base de l’activitat cognitiva”. (Anna Tardos)

“Creiem que els nostres fills no són menys intel·ligents que altres éssers vius, i que són capaços de créixer segons el seu propi projecte de desenvolupament, sempre i quan els acompanyem en aquest camí amb amor i respecte, procurant  un entorn que s’adeqüi a les seves necessitats de  desenvolupament reals”. (Rebeca Wild).