EAC – Espais Aprenentatge Col·lectiu

Dinamització Espais d’Aprenentatge Col·lectiu

Entenem que l’aprenentatge autònom i autodidacta s’expandeix en un entorn col·lectiu, generant noves relacions i intercanvis entre les persones implicades- que hi participen

Per això és important facilitar la creació d’espais on poder intercanviar, ampliar i aprofundir el coneixement i les experiències sobre diverses àrees de coneixement, de manera creativa i cocreadora, interaccionant en el procés.

Els espais d’aprenentatge col·lectiu, oberts i autogestionats, permeten reafirmar consolidar la utilitat pública i comuna de l’educació.

Per a facilitar el procés de creixement i creació de nous espais és necessària l’autoorganització, basada en el procés assembleari que vehicula les decisions i dinamitza la replicació dels processos sinèrgics.

  • La vertebració i/o posada en pràctica dels EAC requereix la implicació de les persones compromeses en estendre el procés d”alliberació del coneixement.
  • La dinamització d’espais emprats de manera col·lectiva parteix d’una organització eficient, alhora que cohesionada, exigint així que exigeix un aprenentatge profund sobre les maneres de relacionar-se i comunicar-se.
  • El respecte i foment de la diversitat, així com la cocreació d’un camí conjunt, són claus pel desenvolupament i replicació dels EAC
  • La participació oberta dóna als EAC la possibilitat de reinventar-se de manera continuada, fomentant les múltiples interaccions entre les persones i els grups, estenent les comunitats d’aprenentatge …..

Acollida noves propostes d’EAC a AureaSocial

Els Espais d’Aprenentatge Col·lectiu són un laboratori per a projectes (col·lectius i o personals) que vulguin crear, compartir, investigar, aprendre, desenvolupar i vincular-se amb el projecte d’AureaSocial-CIC. A AureaSocial es desenvolupen projectes en àrees de coneixement com són l’Educació, la Salut, la Creativitat, la Desobediència, etc. Cada col·lectiu o persona que proposi una activitat ha de conèixer aquestes àrees i la línia que s’hi segueix perquè la nova activitat s’integri en alguna d’elles .Si voleu fer una proposta heu de tenir en compte que totes les activitats que es realitzen a AureaSocial són obertes i públiques, lliures de tarifes o preus, però no gratuïtes, ja que practiquem la «reciprocitat», tot possibilitant que tingui lloc l’aportació voluntària de diferents maneres: amb moneda convencional, amb moneda social i/o intercanvi de serveis, materials, coneixement, etc. Els projectes que tinguin ingressos en euros (a partir de les aportacions voluntàries) hauran de fer-ne una gestió transparent. Aquests ingressos serviran, primer, per cobrir les despeses fixes de l’espai i, després, per repartir entre les persones facilitadores que imparteixen els cursos, tallers.Si voleu més infomació o fer una proposta escriviu a: espais@aureasocial.org i ens possarem en contacte per compartir, conèixer i acollir projectes i vincular-los amb les diferents àrees, a més de facilitar-ne la integració en el projecte d’AureaSocial.

A nivell més filosòfic, la idea és que totes les propostes fomentin els següents aspectes:

  • Compartir i generar coneixement de forma horitzontal i autogestionada.
  • Reflexionar sobre aquesta forma de veure l’aprenentatge.
  • Promoure el troc i/o l’intercanvi no monetari, no quantificat.
  • Reflexionar a nivell de relacions humanes, d’economia, d’investigació i divulgació de coneixement .
  • Fomentar l’ús d’aquesta tècnica o metodologia fora d’AureaSocial, fent xarxa amb altres col·lectius.

PER A MÉS INFORMACIÓ ESCRIVIU A :
espais@aureasocial.org

 

Leave a Comment