Cooperativa d’ Autofinançament Social en Xarxa

Autogestionada, assembleària, oberta i sense interessos

A continuació resumim les principals característiques que diferencien aquesta proposta enfront a qualsevol altra estructura bancària existent:

  • Usura. Parlem de la primera estructura bancària (en forma de cooperativa de serveis financers) a l’estat espanyol, que operarà sense interessos. Això vol dir que els préstecs (crèdits) i els dipòsits no generaran interessos, és a dir, el diner no genera diner. En definitiva, donem per abolida la usura
  • Autogestió
  • Assemblees i grups de treball oberts a totes les sòcies
  • Burocràcia. Invertir la legalitat i avantposa les persones a la burocràcia. Els col·lectius, projectes o assemblees que no tinguin una persona jurídica pròpia (NIF) igualment podran participar en el projecte

Objectius

Oferir una alternativa d’estalvi a les persones interessades i compromeses en la transformació radical de la societat des de baix, i també a les persones crítiques amb el sistema bancari dominant que vulguin retirar els seus estalvis de la banca privada.

Possibilitar una estructura de finançament estable als moviments socials, a les assemblees populars i iniciatives autogestionades, per tal de que puguin recaptar fons per finançar projectes i iniciatives locals, sense la necessitat de recórrer al sistema bancari convencional.

Vols més informació?

Visita la pàgina casx.cat

Escriu a casx@casx.cat

Oficina d’atenció i assessorament a AureaSocial

Dilluns i Dimecres de 11h a 14h i de 17h a 21h

Leave a Comment