Activitats Setmanals

MeNatura (Meditació i Natura)

MeNatura (Meditació i Naturalesa)

Una trobada mitjançant el qual ens proposem compartir un espai de calma i aprenentatge per al desenvolupament intern a través de la meditació i altres tècniques de diferents camins.

Complementem aquestes trobades setmanals amb sortides a la naturalesa cada mes. On poder caminar, compartir i meditar en un mitjà natural per reconectar amb l’essencial de cadascun.

Ens reunim en Aurea Social tots els dijous de 19:30 a 21:00

Es demana una aportació mínima ja es vol invertir en coixins de meditació per a la sala.

Per a més informació podeu contactar amb la guia espiritual Bakaya Buddha (Wendy Dijs) per correu electrònic: wdpelirocks@gmail.com o per whatsapp: 626137712

Meditació Zen

La meditació Zen és una de les pràctiques de meditació budista més conegudes i apreciades a occident.
Som un grup amateur  que formem aquest espai/taller  per aproximar-nos a l’estudi i la meditació Zazen  cada dilluns durant una hora de manera totalment gratuïta.
Beneficis del Zen:
La meditació Zen afavoreix  l’atenció vigilant peró relaxada, una focalització tranquil.la a través de la qual es guanya una gran visió interior, tant d’un  mateix  con del món que ens envolta.
Així mateix a travès de la pràctica continuada es pot aconseguir un major benestar i millorar l’estat de  salut.
Horari:
* Primera introducció un cop confirmada assistència 19:30
Dilluns  de 20 a 21 hores, máxim 10 places.
enviar mail a: fractalcultural@gmail.com

Chi Kung a Aurea Social

Que és el Chi Kung?

El Chi Kung és un tipus d’exercici que origina en el temple de Shaolin de Xina. Consisteix en moviments suaus i rigorosos que es combinen en seqüències. Practicar Chi Kung estimula la coordinació i capacitat corporal, la respiració i la flexibilitat. És un mètode idoni per mantenir-se en forma i protegir-se de la tensió i l’estrès quotidià.

A un nivell més avançat, el Chi Kung és l’art de la respiració. Permet desenvolupar i mobilitzar l’energia interna amb l’objectiu d’augmentar la vitalitat, salut i promoure la longevitat.

En aquesta classe estudiarem el sistema LoHan Chi Kung. És un estil que abasta una àmplia metodologia apta per a diversos estats de salut. Aprendrem exercicis simples que fàcilment es podran aplicar a casa i estudiarem la forma de Sup Baat LoHan, Les 18 Mans de Buda.

En aquesta classe treballarem
la respiració per augmentar la nostra vitalitat
la flexibilitat per eliminar dolors
la relaxació per harmonitzar i tranquil·litzar la ment

Horari:

Els dijous a les 19:30h

Info:

monicarichardsongarcia@gmail.com

Salut Femenina segons la Medicina Tradicional Xinesa

Aquest es un curs teòric i pràctic per a dones de qualsevol edat que vulguin aprendre a conrear la salut de l’úter a través de la saviesa de la Medicina Tradicional Xinesa.

Un 50% de dones fèrtils tenen dolor menstrual, un 70% manifesten símptomes de Síndrome Premenstrual i és cada vegada més freqüent la infertilitat. En aquest curs estudiarem una altra manera d’entendre el que ens ocorre durant el cicle menstrual per observar i prendre decisions que conreen la salut. El cicle menstrual no té perquè ser problemàtic, pot ser la clau per trobar un equilibri adequat en la nostra vida.

La Medicina Tradicional Xinesa és una medicina antiga holística que entén el cos humà integrant les emocions, les decisions i el medi ambient que li envolta. En aquest curs parlarem de les relacions energètiques que uneixen l’úter al cos i de com és afectat per les decisions quotidianes que prenem. Aquesta visió completa, que ve de la fisiologia Xinesa, ens ajudarà a comprendre perquè sofrim amb el cicle menstrual i a prendre accions sobre aquest tema.

El component teòric del curs estarà intercalat amb el següent:

 • Practicarem exercicis simples que estiren els músculs i tendons del baix ventre, harmonitzen el cicle menstrual i milloren la circulació a la zona

 • Aprendrem tècniques (acupresión, moxibustión) que ens podrem aplicar en moments específics per propulsar el bon moviment.

 • Estudiarem com influeix la nutrició en el dolor i en el benestar. Revisarem la dieta per augmentar el nivell energètic i menjar segons les necessitats del cos.

Aquest curs és el resultat del meu treball com acupuntora en consultes privades. Ho ofereixo a un preu assequible en Aurea Social perquè desitjo que totes les dones que vulguin, puguin participar en ell.

Per a més informació o inscripcions: monicarichardsongarcia@gmail.com

Un úter sa és un úter feliç!

Trobada Benenzon 21 de Maig

Amb aquesta entrada volem aprofitar l’avinentesa de la propera Trobada de socis, tècnics i magisters del Model Benenzon de Musicoteràpia i supervisió, programada pel dissabte 21 de maig a les 9:30h, per a fer-vos cinc cèntims dels seus plantejaments.

El Model Benenzon de Musicoteràpia (MBMT), també anomenat musicopsicoterapia, pren el nom del seu  fundador el Prof. Dr. Rolando O. Benenzon.

L’objectiu fonamental del model és el d’establir nous canals de comunicació mitjançant el sistema no-verbal per a  millorar i enfortir la salud del pacient.

El MBMT es basa en el concepte ISO, identitat sonora la qual ens caracteritza a cadascú i en forma part de la  nostra personalitat. Així, cercant, identificant i reconeixent l’ISO del pacient, la MBMT com a teràpia no-verbal  facilita al subjecte confús comunicar-se i expresar els seus sentiments i emocions.   Durant el IX Congrés Mundial de musicoteràpia realitzat a Washington, USA, al novembre de 1999, el model  Benenzon va ser considerat com un dels cinc models més importants del món de la musicoteràpia.  El model Benenzon de Musicoteràpia (MBMT).

El Prof Dr Benenzon va començar a dissenyar aquest model l’any 1969 i el porta desenvolupant, organitzant i  donant consistència teòrica durant aquests darrers anys d’aplicacions clíniques, formació i supervisió de  musicoterapèutes en diversos països d’Amèrica i d’Europa. El substrat teòric es basa en les idees d’autors com Freud, Jung, Watzlawick, Konrad Lorenz, Fiorini, Winnicott,  entre d’altres i d’estudis profunds sobre la música i l’objecte sonor.

La musicopsicoterapia (Mpta) és definida com una psicoteràpia o sigui una teràpia relacional no verbal que té molt  a veure amb l’ésser humà i no necessàriament amb el pacient. Per tant el MBMT obre un nou horitzó en la musicoteràpia que fins ara estava retinguda com un tècnica  terapèutica destinada a persones malaltes ja que el hom considera que els objectius de la musicopsicoterapia  tenen un abast molt més ampli que té a veure amb la prevenció primària, i la millora de la qualitat de vida de  l’ésser humà.

Desitgem que us hagi resultat interessant i, per saber-ne més, us recomanem la pròpia pàgina de l’Associació.

Salut!

TallerClown (7-8 Maig)

La vida és una tragèdia en pla general i una comèdia en primer pla, va dir un cop Charles Chaplin. Nosaltres diem que “amb bon humor, molt millor”. Oi?

Doncs per això ens ha enamorat la  carismàtica Flipa, i hem cregut meravellòs que vingui aquest proper dijous 28 d’abril a les 19:30h a impartir-nos una Clownferència [entrada lliure] on exposi les vivències i els gran beneficis que produeix el bon sentit de l’humor, ja que no és una simple actitud humana: és saviesa, intel·ligència i autèntic coneixement d’allò que ens fa persones.

El bon sentit de l’humor és una habilitat per a la vida quotidiana, les relacions intrapersonals i interpersonals, l’educació, per a la prevenció i resolució de conflictes i també per quan vas a comprar patates.

A la setmana següent, el 7 i 8 de Maig, també oferirem un Taller Intensiu de Clown i Educació dirigit a persones amb inquietuds relacionades amb l’educació. No cal experiència prèvia en clown. L’horari dels dos dies serà de 10h a 14h i de 16h a 19h. El que fa un total de 13 hores de formació i pel que es demana una aportació de 75€, amb possibilitat de pagar un 20% en Moneda Social (Eco).

Per saber-ne més:

El clown ens permet connectar amb el nostre sentit de l’humor, el qual ens permet trobar innovadores estratègies en els diversos processos educatius.

Entrant en contacte amb el nostre estat clown, el nostre “jo” essencial, ens alliberem de prejudicis, creences limitatns i pors, el que ens permet entrar en una sintonia més elevada.

El clown ens endinsa en les nostres pròpies emocions, des d’una perspectiva lúdica, espontània i autèntica, el que ens permet augmentar el canal per a connectar amb les emocions en les nostres relacions interpersonals i saber captar quines són les nostres necessitats i quines les dels altres.

Al mateix temps, ens permet desenvolupar competències i habilitats interpersonals, per la nostra intervenció socioeducativa, és a dir, transferir el nostre estat i mirada clown al nostre treball diari. “Quan jo aprenc de mi, és quan puc ensenyar a l’altra des d’un lloc més autèntic i real”.

Objectius:

 • Connectar amb el nostre estat clown des del plaer.

 • Potenciar el nostre bon sentit de l’humor.

 • Optimitzar les nostres competències interpersonals, a través del nostre estat clown.

 • Trobar a través del clown, estratègies per a una positiva i asertiva comunicació intrapersonal i interpersonal.

 • Potenciar la mirada interna i externa del clown, com antídot davant l’Imperi de la Seriositat.

Continguts:

 • Intel·ligència emocional com plataforma d’acció pallassa i educativa.

 • El sentido de l’humor i el riure com a eina per a la transformació personal i social, en els contextos educatius.

 • El cos, com a mitjà de coneixement i expansió.

 • La improvització: individual, en parelles i en grup, com a mitjà de desenvolupament de competències i habilitats.

 • El món clown, com a eina poderosa del cor per a la intervenció socioedutiva.

Metodología

 Metodologia del plaer, que es basa peincipalment en el joc. Per la força de connectar-nos amb la llibertat que ens fa ser qui som. Dinàmiques per a conèixer i experimentar el llenguatge clown i connectar amb el cos. Improvitzacions individuals i grupals. Cercle de Sensacions: posada en comú d’allà viscut i experimentat durant els distints exercicis.

Per contactar amb ella:

Vanesa RiSe
Tlf:605.816.330

Van Leeuwen i Van Gogh

Tenim per segur que totes coneixeu en Vincent (Van Gogh) i fins tot a algunes us encanta… ¿Però quantes coneixeu en Casper (Van Leeuwen)?

Nosaltres creiem que és una persona, demés d’artista, ben curiosa i interessant de conèixer. Fa un temps que va aterrar a AureaSocial per dur a terme un taller artístic que ell anomena Taller de Transciclatge.

En paraules seves, “Cada uno de nosotros vive en una realidad personal y todo en esta realidad tiene su propia vida y sus valores. Poder mover a otra realidad es un acto de la imaginación, creatividad y voluntad. Ayudamos a estos usados, desechados o incluso nuevos objetos, para encontrar una realidad diferente. Un día te sirve para algo, en otra ya es basura y en algún momento te puede iluminar tu propio camino en todo su esplendor.”

Poc més podem afegir, sols una gravació on el podeu escoltar en la seva veu. Si el voleu conèixer en persona, ja sabeu!

Taller de Transciclatge Artístic, tots els dilluns de 17h a 20:30h a AureaSocial.

Qart-Reciclatge Artístic

Encara queda un munt… però ja estem treballant per oferir-vos tallers ben xulos per aquest proper 2016. En aquest cas, durant 10 setmanes i a partir del dimarts 12 de gener, estarem amb Qart (Taller de reciclatge artistic), un petit grup de gent que té com a objectiu la divulgació de la consciència creativa.

cartell curs 2016 a4 small (2)

Compten amb coneixements professionals profunds en diverses disciplines artístiques i tenen un taller artístic a Sant Miquel de Balenyà (Osona), amb vistes a obrir properament un altre taller artístic a Vic.

Com associació,  faciliten experiències creatives de diverses disciplines per a persones, empreses i institucions. Amb respecte i humilitat s’acosten a qualsevol material o concepte. No importa l’estat en que es trobi. En valoren els diferents aspectes i a base de destruir, associar, combinar i construir creen quelcom aparentment nou.

I ho fan posant a treballar imaginació, intuició i coneixements. Despertant la passió i compromís per la bellesa. Obrint noves portes al futur personal, social, empresarial o institucional.

Així que us animem a aprofitar la visita que faran a AureaSocial per desitjar-los la millor de les sorts i que vinguin més sovint!

Per saber-ne més

Al seu blog trobaràs notícies sobre les seves activitats i projectes creatius.  Per saber més sobre la seva manera de fer i els seus projectes, consulta les seccions Què fem? i Intercanvi de serveis.
Dubtes? Propostes? No dubtis de posar-t’hi en contacte.

 

Nabú

Hola activistes!

El propers dijous 14 de gener, així com dilluns 18 i 25 de gener a les 16h i a la Sala 4, tenim una gran oportunitat per conèixer Nabú, una eina per la presa de decisions consensuades en grans grups cooperatius.

Per no ocupar-vos més temps, sols demanar-vos que llegiu la imatge  adjunta on la Sabrina, l’autora de l’eina, ha sintetitzat el seu propòsit.

Visiteu nabu.cooperativa.cat per saber encara més i feu el favor d’enviar-li un correu a sabtvg@gmail.com si podeu confirmar assistència.

NabuWebFlyer

Activant-nos

El curs ha començat, altre cop, per moltes de nosaltres. Nou cicle, noves idees i seguim endavant. Per això us volem recordar en aquest article totes aquelles activitats que ja tenim consolidades, per a valorar-les, gaudir-les i proposar-ne de noves. ¡Tingueu en compte que per participar a totes i cadascuna d’elles, cal omplir abans un formulari, com a sòcia afí o bé com a sòcia cooperativa!

Els Dilluns a l’Hort podeu passar-vos per la Terrassa d’AureaSocial i gaudir del treball a l’hort que fem entre totes. Recordeu que és important comunicar-ho al correu  hortcomunitari@aureasocial.org per així organitzar-nos el millor possible.

Els dimarts tenim varietat, per una banda sempre podreu assistir a Dansa la Vida, de 19:45h a 21:00h, un taller de meditació que utilitza distintes especialitats per posar l’atenció Aquí-Ara, i per l’altra, haureu de consultar el calendari abans de venir al Taller de Massatge MioFascial , de 19:00h a 20:00h, doncs serà els segons i quarts dimarts de cada mes quan podreu practicar la variada combinació de moviments tècnics denominats maniobra: amassaments, friccions, pressions, percusions, vibracions, estiraments, movilitzacions… ¡Passeu-vos-hi i sabreu “a la pròpia pell” a què ens referim!

Els dijous, amb la Monica  teniu, de 19:00h a 20:00h, una nova classe de Kung Fu estil Choy Lee Fut de la Familia Chan: Tècniques bàsiques de puny, patada i defensa; equilibri, coordinació, voluntat i enfortiment general del cos, que afavoreix la salut i força personal amb tècniques de defensa.

De 20:00h a 21:30h podeu venir a ChiKung, un art marcial basat en exercicis suaus de la gimnàsia xinesa, per millorar la salut de l’esquena. Amb especial atenció a les persones amb dificultats de moviment, amb dolor d’esquena i/o lesions.

ChiKung

El mateix dijous de 19:30 a 21:30 h us convidem a descobrir la BioDansa, per ballar la vida i expressar saludablement  el que som, a través de la música, el moviment, les emocions i el grup, a l’experiència intensa de l’Aquí i Ara, i a l’encontre autèntic d’un mateix, de l’altre i d’allò que ens envolta.

biodanza

Els divendres esperem oferir-vos xerrades, presentacions i tallers de les més variades temàtiques, amb l’horitzó de la formació, empoderaent i reflexió per a l’autogestió de les nostres vides. ¡Atentes, doncs a tots els nostres canals de comunicació!

 

Cuina

Bona tornada, família! Des d’Àurea Social obrim a partir d’avui un període de recull de propostes per dinamitzar La Cuina.

La Cuina d’Àurea Social és un espai comunitari que hem volgut que quedi obert a les propostes de les sòcies i projectes d’autoocupació.

Què oferim? Doncs un espai completament equipat, ampli i lluminós on trobareu:
– Rebost amb clau
– Una nevera
– Rentavaixelles
– Microones
– Forn
– Vitroceràmica amb 4 focs.

Què proposem? Ocupar-vos dels dinar de dilluns a divendres per a membres de comissions i projectes de la CIC, sòcies i visitants eventuals, sota demanda prèvia i en aquest ordre de prioritat.
Considerem que el preu per àpat serà de 3 Unitats Monetàries i el dinar haura de ser a taula al voltant de les 13h. Així La Cuina podrà quedar alliberada per si algú vol cuinar-se el propi menjar.

La Cuina haurà de quedar en perfecte ordre i neteja, com és habitual, tenint en compte les tasques de fer les comandes, revisar neveres, pensar el menú de la setmana i netejar rebost i neveres quan sigui necessari.

Considerem que el més interessant per a totes és el projecte que escollim estigui en període de prova d’un mes, rera el qual tants unes com altres podem valorar com ha anat l’experiència i si, implementant les millores que considerem, podem seguir juntes endavant.

Valorem molt positivament aquelles persones que tinguin una experiència demostrable en cuina saludable,  acceptin un major percentatge d’ecos i, evidentment, comparteixin els principis de la Cooperativa Integral Catalana.

El període de recepció de propostes finalitza el dia 2 d’octubre. Així que si hi esteu interessades ja podeu enviar les vostres propostes a cuina@aureasocial.org i així conèixer-vos ben aviat.

Moltes gràcies, bons aliments i salut!

Escoltem Veus

Tornem del descans estival ben carregades d’energia i propostes. Així que aquest mateix divendres 4 de setembre a les 19h, a AureaSocial, us convidem a “Afirmo”, un projecte artístic que inclou expressions marginals, pròpies de les pràctiques de rebuig que vivim en la nostra societat. Amb pintures d’ Amelia Burke i textos d’Ariel Halac, Pedro Halac, Oriol Tuca, Edu Sívori… desitgem mostrar un camí de superació dels prejudicis, connectant amb allò que ens és aliè i proper alhora.

Aquesta exposició serà el marc de presentació de “Escuchamos Voces”, un col·lectiu format per projectes de la XarxaGAM (Xarxa de Grups de Suport Mutu per a persones psiquiatritzades) que des de fa gairebé dos anys, reconegudes com a persones dissidents i fugades del sistema psiquiàtric han anat fent trobades amb el propòsit de tenir-se cura mútua i polititzar els seus malestars.

Diuen a la seva pàgina: “Vam crear un grup de suport mutu, sense jerarquies ni professionals de la salut. Un grup d’afectats/des que volíem parlar en primera persona (del plural) sobre la salut i la manera d’autogestionar-la i combatre per les nostres vides.

Encara que teníem clars aquests propòsits, no sabíem ben bé com els podríem portar a terme, ja que no coneixíem experiències prèvies en aquest sentit. Trobàvem interessants alguns projectes internacionals, però veiem que no s’adequaven exactament a les nostres necessitats, així que vam decidir iniciar el nostre propi camí. (Procés que, per altra banda, ens encantaria comprovar que no és gens original, ja que indicaria que estem fent bé les coses).”

Si en voleu saber més, podeu consultar la pàgina xarxagam.org i, per suposat, acompanyar-nos aquest divendres 4 de setembre a les 19h a AureaSocial.