Xerrada Manel Aisa Pàmpols

cartell-aisa_cmyk-01

Vaga de lloguers

Manel Aisa Pàmpols, President de l’Ateneu Enciclopèdic, llibreter, historiador vocacional i escriptor, ens parlarà del seu estudi sobre la vaga que va impulsar la CNT entre els mesos d’abril i desembre de 1931, amb especial protagonisme de les dones, que administraven el sobre amb les pagues dels seus companys.

Acabant l’Exposició Internacional de 1929, milers d’immigrants es van quedar sense feina i no tenien recursos per pagar l’habitatge.

Entre 45.000 i 100.000 famílies van deixar de pagar durant diversos mesos, per fer efectiva la seva demanda de rebaixa d’un 40% de les mensualitats.

Un fet que va passar a l’oblit degut a l’enorme quantitat d’esdeveniments que van succeir els anys posteriors, com les col·lectivitzacions o el cop d’estat feixista i la posterior i llarga guerra civil. Però que té curiosos paral·lelismes a l’actualitat, especialment amb l’aparició de la PAH, la lluita als barris i Oficines d’Habitatge, com la que vam tenir a la Cooperativa Integral Catalana. Raons que van motivar Manel Aisa a escriure el llibre.

Related posts

Leave a Comment