Trobada Benenzon 21 de Maig

Amb aquesta entrada volem aprofitar l’avinentesa de la propera Trobada de socis, tècnics i magisters del Model Benenzon de Musicoteràpia i supervisió, programada pel dissabte 21 de maig a les 9:30h, per a fer-vos cinc cèntims dels seus plantejaments.

El Model Benenzon de Musicoteràpia (MBMT), també anomenat musicopsicoterapia, pren el nom del seu  fundador el Prof. Dr. Rolando O. Benenzon.

L’objectiu fonamental del model és el d’establir nous canals de comunicació mitjançant el sistema no-verbal per a  millorar i enfortir la salud del pacient.

El MBMT es basa en el concepte ISO, identitat sonora la qual ens caracteritza a cadascú i en forma part de la  nostra personalitat. Així, cercant, identificant i reconeixent l’ISO del pacient, la MBMT com a teràpia no-verbal  facilita al subjecte confús comunicar-se i expresar els seus sentiments i emocions.   Durant el IX Congrés Mundial de musicoteràpia realitzat a Washington, USA, al novembre de 1999, el model  Benenzon va ser considerat com un dels cinc models més importants del món de la musicoteràpia.  El model Benenzon de Musicoteràpia (MBMT).

El Prof Dr Benenzon va començar a dissenyar aquest model l’any 1969 i el porta desenvolupant, organitzant i  donant consistència teòrica durant aquests darrers anys d’aplicacions clíniques, formació i supervisió de  musicoterapèutes en diversos països d’Amèrica i d’Europa. El substrat teòric es basa en les idees d’autors com Freud, Jung, Watzlawick, Konrad Lorenz, Fiorini, Winnicott,  entre d’altres i d’estudis profunds sobre la música i l’objecte sonor.

La musicopsicoterapia (Mpta) és definida com una psicoteràpia o sigui una teràpia relacional no verbal que té molt  a veure amb l’ésser humà i no necessàriament amb el pacient. Per tant el MBMT obre un nou horitzó en la musicoteràpia que fins ara estava retinguda com un tècnica  terapèutica destinada a persones malaltes ja que el hom considera que els objectius de la musicopsicoterapia  tenen un abast molt més ampli que té a veure amb la prevenció primària, i la millora de la qualitat de vida de  l’ésser humà.

Desitgem que us hagi resultat interessant i, per saber-ne més, us recomanem la pròpia pàgina de l’Associació.

Salut!

Related posts

Leave a Comment