Avançant

AvançantCoop són un grup de mestres que volen acompanyar infants i les seves famílies en el procés de creació d’una nova escola, des de l’autogestió i amb vocació pública.

Per tal de començar a fer camí, proposen a totes aquelles que hi tingueu interès, trobar-nos per dialogar i compartir idees, aquest dimarts 7 de juny a les 18h. a Aurea Social (c/ de  Sardenya, 263 -Bcn)

Els temes a conversar seran:
· Acollida i presentacions dels que ens trobem.  
· Exploració d’un nou projecte: un espai per a desenvolupar-lo, un equip professional per a acompanyar-lo, les famílies i els seus infants com a protagonistes.
· Centrarem els reptes, explicarem les arrels dels professionals i el marc legal que ens pot acollir, pensarem sobre el model  de gestió i el model d’implicació de les famílies i recollirem necessitats i compromisos.

En cas de no poder assistir a aquest primera trobada, podeu contactar-nos a avancant@avancantcoop.cat.

És una sessió oberta a tothom i, per motius d’espai i organització, demanem sempre que es pugui venir sense infants o amb un
acompanyant que en pugui tenir cura.

Aquestes són algunes de les idees que compartim:
“El joc és en principi un dret del infant, una activitat inquietant i plaent essencial que contribueix a la seva construcció subjectiva. (…) Indispensablement és l’adult qui garantitza les condicions per a que
tots els nens puguin desplegar plenament el seu impuls lúdic: la seguretat afectiva de l’infant, la seva motricitat lliure i materials, espai i temps suficients”. (Myrtha Chokler)

“La possibilitat d’organitzar l’univers d’experiències, d’assolir diversos nivells de representació i de pensament ve donat perque a aquest subjecte que aprèn se li ofereix un suport, un recolzament vincular”. (Ana P. De Quiroga)   

“El treball educatiu, no vol transmetre un model rígid que deixi a molts al marge, sinó que té la funció primordial de crear les condicions necesàries per a la maduració psicològica de cada individu dins del
grup i d’oferir a cada nen les condicions especials per a un desenvolupament més armònic”.  (Bernard Aucouturier)

“La limitació de les possibilitats d’actuar, a més de retardar l‘adquisició dels coneixements i la formació dels conceptes elementals, dificulta també el desenvolupament de les funcions psíquiques i les aptituds que constitueixen la base de l’activitat cognitiva”. (Anna Tardos)

“Creiem que els nostres fills no són menys intel·ligents que altres éssers vius, i que són capaços de créixer segons el seu propi projecte de desenvolupament, sempre i quan els acompanyem en aquest camí amb amor i respecte, procurant  un entorn que s’adeqüi a les seves necessitats de  desenvolupament reals”. (Rebeca Wild).

Related posts

Leave a Comment