No Oblidem els Refugiats

La crisi dels refugiats a Europa o «crisi migratòria», és com s’anomena a la situació humanitària crítica, que es va aguditzar el 2015, per l’increment del flux descontrolat de refugiats a països europeus. El terme s’utilitza des d’abril de 2015 i al·ludeix a l’augment del nombre de refugiats i migrants per motius econòmics que comparteixen vies de desplaçament irregular, originaris de zones com l’Orient Mitjà, Àfrica i els Balcans, que arriben a la Unió Europea a través de la Mediterrània i el sud-est d’Europa sol·licitant asil.

Es tracta de la crisi més gran migratòria i humanitària a Europa, després de la Segona Guerra Mundial.

És per aquest motiu que trobem tant important estar-ne ben informades i us proposem un acte que ens ha fet arribar l’ Associació de Veïns i Veïnes “Sagrada Família”.

Inici

En ell, es vol contextualitzar la crisi, les causes que provoquen l’èxode massiu de persones i la resposta que estan duent a terme els municipis, els ens supramunicipals i organitzacions i persones voluntàries. Context necessari per donar lloc a interessants col·loquis on remar juntes cap a possibles escenaris d’esperança.

En aquesta ocasió hi trobarem Pablo Sánchez (Director de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Barcelona), Natalia Vargas, (activista de l’ONG Stop Mare Mortum), i Pepe Salinas (activista de Proactiva Open Arms).

Us animem, doncs, a assistir-hi per comprendre les denúncies d’aquest col·lectius, especialment l’actitud dels governs espanyol i marroquí en les fronteres de Ceuta i Melilla i lamentant que no hi hagi cap organisme que sancioni els països que neguen el dret d’asil malgrat haver signat els Convenis de Ginebra.

També podreu informar-vos sobre com col·laborar amb les persones que han anat a les fronteres a ajudar-los o bé acompanyar les persones refugiades o immigrades que ja són aquí amb qüestions com empadronament, escolarització, atenció sanitària…

Aquest proper dimecres 10 de febrer, a les 19h, al Carrer de Provença amb l’Avinguda Gaudí.

Related posts

Leave a Comment