El Comú Català

Benvolgudes!

Ens plau convidar-vos a la propera presentació en streaming que es durà a terme a AureaSocial el dissabte 9 de gener a les 11h.

Es tracta d’un llibre colpidor i essencial per a comprendre la història tant sovint malentesa i menyspreada del valuós Comú Català.

En paraules d’en David Algarra, el seu autor, aquest llibre “té una raó de ser: se centra en les persones, que són les que creen totes les manifestacions humanes, en contraposició amb l’economicisme i la veneració general del poder oligàrquic, imperant de l’actualitat, que les deixa en un segon terme. El comú és molt més que la suma dels veïns d’un lloc, és, també, l’estreta solidaritat, sorgida de la interrelació i els nombrosos vincles que va produir un col·lectiu que, al marge dels altres poders, en gran part decidia el seu propi futur. Si la història no en parla massa és perquè l’escriuen els vencedors, és a dir, perquè el comú va perdre. Però, aquest comú és en bona part responsable de la cultura i de la llengua que hem heretat, i és raonable que formi part del nostre patrimoni històric cultural, expressió de la identitat d’un poble. En aquestes pàgines, busquem aquest retrobament, intentant endinsar-nos en la història del comú català, la història dels que no surten a la història.”

Des d’aqui, doncs, us convidem a conèixer el seu lloc, allotjat sota el títol de elcomu.cat i, com no, reservar-vos la tarda del dissabte per acompanyar-nos.

elcomu-AS-web-corregit

Related posts

Leave a Comment