Ajudem als Refugiats

Aquest dimecres 2 de desembre a les 19h tenim el plaer d’acollir una Xerrada sobre Ciutat Refugi per les persones que fugen de la Guerra, organitzada per la Comissió Ciutadana per la Ciutat Refugi a Sagrada Família.

Gráfico2

Hi intervindrà Estel·la Pareja, directora de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat.  Aquesta Comissió té com a objectius la defensa del dret d’asil i els drets de les persones refugiades i immigrants. Des de la Comissió qüestionen la pretesa voluntarietat de les migracions i volen obrir un debat sobre les formes de persecució i vulneracions de drets humans que necessiten d’algun tipus de protecció. La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat està inspirada per un profund sentit ètic i per valors com la justícia, la solidaritat, la llibertat i la igualtat. La defensa d’aquests principis constitueix el seu principal patrimoni, enforteix i impregna totes les seves actuacions i és la motivació essencial del seu treball i existència.

Els seus objectius són la defensa del dret d’asil i els drets de les persones refugiades, i assumeixen també la defensa dels drets de les persones immigrants, alhora que treballen per afavorir els processos d’integració social de les persones refugiades i immigrants a Catalunya. Per assolir aquests objectius compten amb diferents programes que pretenen donar una resposta global i integral a les dificultats derivades del fet migratori, a les que han de fer front els refugiats i immigrants a casa nostra. Aquesta tasca la desenvolupen a través de dues grans línies d’intervenció, que són igual d’important una que l’altra i interrelaccionades:  Atenció a les persones refugiades i immigrants a través dels programes socials, jurídics i ocupacionals. Defensa dels drets de les persones refugiades i immigrants a través de la incidència política i social i la participació. La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat és una entitat sense ànim de lucre inscrita al Registre d’Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya amb Nº 29379 i CIF Nº G-63721963. També està inscrita en el Registre Municipal d’Entitats de Sabadell.

Si en voleu saber més, us convidem a venir i per aquelles que no us sigui possible i voleu contactar amb elles directament, podeu fer-ho al seu web.

[Actualització 7/12/15: Vet aquí un parell de fotografies amb les assistents a l’acte. Moltes gràcies a totes!]

2015-12-02 19.13.04 2015-12-02 19.13.02 (2)

Related posts

Leave a Comment