Marinaleda

Aquest divendres passat, 18 de setembre a les 19h, vam gaudir de la presentació de “Y lo dieron todo”, de Susana Falcón. Periodista i escriptora, exiliada durant la dictadura militar argentina a A Coruña i Madrid i fou corresponsal durant la guerra a Nicaragua.
Ha treballat en premsa escrita, radio i televisió a Argentina, Nicaragua i Espanya. Actualment dirigeix la radio-televisió de Marinaleda (Sevilla) i segons Juan José Téllez (prologuista del llibre) aquest treball és imprescindible per entendre el llarg procés de lluita per la terra que es va viure a Marinaleda. Però és també la història de les dones de Marinaleda en aquesta lluita.

“Són dones que van contribuir a establir une normes de joc distintes a Marinaleda. quan s’escrigui la història del moviment camperol a Andalusia s’haurà de tenir necessàriament en compte el grapat de noms que Susana Falcón ha aconseguit reunir com un feix de protagonistes d’aquest humil epopeia, la que va dur a transformar aquelles velles finques del camp sevillà en allò que aquest municipi representa avui en l’imaginari de la rebel·lia, amb totes les contradiccions i contrallums que qualsevol pot afegir”.

Us deixem amb un petit tall així com un documental ben interessant sobre les lluites Marinaleda.

 

Related posts

Leave a Comment