Escoltem Veus

Tornem del descans estival ben carregades d’energia i propostes. Així que aquest mateix divendres 4 de setembre a les 19h, a AureaSocial, us convidem a “Afirmo”, un projecte artístic que inclou expressions marginals, pròpies de les pràctiques de rebuig que vivim en la nostra societat. Amb pintures d’ Amelia Burke i textos d’Ariel Halac, Pedro Halac, Oriol Tuca, Edu Sívori… desitgem mostrar un camí de superació dels prejudicis, connectant amb allò que ens és aliè i proper alhora.

Aquesta exposició serà el marc de presentació de “Escuchamos Voces”, un col·lectiu format per projectes de la XarxaGAM (Xarxa de Grups de Suport Mutu per a persones psiquiatritzades) que des de fa gairebé dos anys, reconegudes com a persones dissidents i fugades del sistema psiquiàtric han anat fent trobades amb el propòsit de tenir-se cura mútua i polititzar els seus malestars.

Diuen a la seva pàgina: “Vam crear un grup de suport mutu, sense jerarquies ni professionals de la salut. Un grup d’afectats/des que volíem parlar en primera persona (del plural) sobre la salut i la manera d’autogestionar-la i combatre per les nostres vides.

Encara que teníem clars aquests propòsits, no sabíem ben bé com els podríem portar a terme, ja que no coneixíem experiències prèvies en aquest sentit. Trobàvem interessants alguns projectes internacionals, però veiem que no s’adequaven exactament a les nostres necessitats, així que vam decidir iniciar el nostre propi camí. (Procés que, per altra banda, ens encantaria comprovar que no és gens original, ja que indicaria que estem fent bé les coses).”

Si en voleu saber més, podeu consultar la pàgina xarxagam.org i, per suposat, acompanyar-nos aquest divendres 4 de setembre a les 19h a AureaSocial.

Related posts

Leave a Comment