Especisme al Banc Expropiat

Per aquest divendres 5 de juny, el Banc Expropiat de Gràcia proposa una Jornada sobre l’Especisme que creiem ben interessant.

L’Especisme és el conjunt de diferents valors, drets, o especial consideració basada únicament en la pertinença a una espècie. El terme és molt usat per advocats en pro dels drets dels animal, els quals argumenten que l’especisme és similar al racisme o el sexisme, en què el tractament de les persones es basa en la pertinença al grup i les diferències físiques moralment irrellevants. L’argument és que la pertinença a una espècie no té significació moral.

El terme és utilitzat per abastar dues idees: l'”especisme humà”, el qual exclou tots els animals no-humans de la protecció oferida pels humans, i la idea més general d’assignar valor a ésser una espècie, segons la qual els humans han de ser més favorables als drets dels ximpanzés per sobre dels dels gossos degut a les similituds dels humans i els ximpanzés, exemple que seria una mostra d'”especisme humà-ximpanzé.”

En aquesta jornada al Banc Expropiat ens preguntarem què és l’especisme, si tenim raons per rebutjar-lo, si comporta una discriminació…

La reflexió i anàlisi serà a través d’una activitat participativa en petits grups i gran grup, demés del visionat parcial del documental “Earthlings”

 

Com bé diuen: “Apropa’t si intueixes o penses que hi ha alguna cosa que no funciona a tenir cura dels gats, menjar-nos els porcs i vestir-nos amb les vaques.”

Related posts

Leave a Comment