Economia Col·lectiva

Els pròxims dies 2 i 9 de juliol a les 20 hores els Cinemes Girona de Barcelona projectarà el documental de divulgació històrica ‘Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa, un treball que aprofundeix en les col·lectivitzacions industrials i de serveis que van tenir lloc a Catalunya entre 1936 i 1939.

El llargmetratge, dirigit per Eulàlia Comas, és fruit d’un any i mig de treball i compta amb 13 entrevistes a testimonis i experts de d’aquest període com Antoni Castells, Miquel Izard, Francesc Cabana, Pelai Pagès, Joan Ullés o Eudald Vila. Al llarg dels seus 66 minuts, el documental mostra imatges, fotografies i documents de l’època procedents de més de 10 arxius, entre els quals hi ha la Fundació d’Estudis Llibertaris Anselmo Lorenzo, l’Ateneu Enciclopèdic Popular, l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià o l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

El treball ha estat parcialment finançat a través del micromecentage, en concret a través de la plataforma Verkami. Aproximadament unes 200 persones han fet petites aportacions que han estat de gran importància per poder desenvopupar el projecte. Entre les entitats col·laboradores hi ha el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, la Fundació Palau o la CNT, que ha cedit moltes de les imatges que es mostren al documental.

Sinopsi
Documental que aprofundeix en un fet històric recent i poc conegut: lʼexpropiació i la gestió obrera del 80% de les indústries i serveis a Catalunya entre 1936 i 39. És una de les transformacions més radicals -dʼarrel- i innovadores del segle XX.

Equip
Direcció, guió i muntatge: Eulàlia Comas
Ajudant de guió: Miguel R. Etcheverry
Recerca: Eulàlia Comas i Miguel R. Etcheverry
Producció: Eulàlia Comas
Ajudants de Producció: Miguel R. Etcheverry i Sergio Espín
Infografia animada: Sergio Espín
Imatges: Ernest Merino, Ariadna Relea, Alfonso Ortega
So: Alfonso Ortega, Cristina Morillas
Música: Pau Sola
Mescla dʼàudio: Marc Abad
Etalonatge: Philippos Vardakas

Related posts

Leave a Comment