#4aCanBatlló!

Des d’aquí ens fem ressó del Quart Aniversari d’aquesta garn realitat, més enllà de projecte, que és La Plataforma Can Batlló.

Des del barri i Pel barri, la formen des de l’any 2009 ciutadanes i ciutadans de tota edat vinculats als barris de La Bordeta, als quals s’han afegit de Sants, Badal, Hostafrancs i Font de la Guatlla. Es reuneixen en assemblea cada mes per organitzar la reivindicació i preparar les diferents accions de protesta, proposta, treball col·lectiu veïnal i autogestió d’espais, activitats i serveis socials; com són els ja existents a la nau industrial Bloc Onze conquerida la primavera de 2011 i el primer Hort Comunitari i Jardi de Zona Verda.

La seva lluita, que és també la nostra, està dirigida a aconseguir que la totalitat del recinte fabril de Can Batlló (de superfície igual al Camp Nou) es destini a equipaments, habitatges socials, usos productius mitjançant cooperatives i zona verda de jardins i horts urbans comunitaris. Totes les entitats i persones interessades en recuperar Can Batlló estan convidades a participar del procés.

Podeu contactar amb les 16 comissions, seguir el calendari d’agenda i activitats o escriure per a més info a canbatllo.difusio@gmail.com

Els objectius mínims d’aquesta lluita són:

– Veïnes i veïns afectats, indemnitzats i reallotjats. Totes!

– Industrials afectats, indemnitzats i reallotjats. Totes!

– Habitatges socials previstos en construcció.

– Creació de zona verda i horts urbans comunitaris dins l’actual recinte industrial. El 15 de juny de 2013 vam inaugurar el primer hort.

– Obertura de més naus del recinte i recuperar-les per a equipaments de barri. Igual que el Bloc Onze, estem disposats a fer realitat nous projectes.

– Construcció de l’Àrea Bàsica de Salut planificada i pressupostada als terrenys de la Magòria. (obres iniciades a la primavera’2012 i en curs)

– Enderrocament dels murs de tot el frontal del c/Constitució i c/Parcerisa amb la finalitat de permeabilitzar i millorar els accessos amb zones verdes immediates i amplies. (objectiu aconseguit la primavera’2013)

– Mantenir la nau principal de Can Batlló com a edifici públic i equipament de ciutat. NO acceptarem la concessió del patrimoni col·lectiu per a usos privatius. Volem que tingui relació i sigui coherent amb el passat industrial del barri (facultat i/o escola d’arts i oficis, viver d’empreses cooperatives amb finalitats socials, etc.). En l’actualitat, la Generalitat ha venut l’edifici a l’Ajuntament.

Imaginem que en voleu saber més, així que demés de consultar la seva pàgina web (https://canbatllo.wordpress.com), us animem a gaudir del seu Quart Aniversari, de l’11 al 13 juny, i consultar aquí totes les activitats i tallers oberts.

#4aCanBatlló

Related posts

Leave a Comment