Goethe-Institut

¿Quant val la vida?

Ens recorda  el Goethe-Institut de Barcelona que el terme BON VIURE té el seu orígen a les cultures indígenes dels Andes americans. Es refereix a un concepte alternatiu de desenvolupament oposat a les nocions contemporànies de progrés capitalista i benestar, i als models de desenvolupament imperants. Davant la crisi econòmica en curs i els desastres medioambientals, cada cop més gent a a nivell mundial es planteja altres tipus de vida més enllà de la producció capitalista, de l’explotació dels medis naturals i que no estigui orientada a la consecució de la riquesa material: la distribució equitativa dels recursos naturals i dels béns públics.

Aquest concepte, integrat des dels inicis a la filosofia de la Cooperativa Integral Catalana, és el que ens ha unit al  Goethe-Institut de Barcelona en la seva presentació d’iniciatives i projectes ciutadans d’Hamburg i Barcelona.

D’Hamburg vindran representants de Fux-eg i de PlanBude a Barcelona per intercanviar les seves experiències amb projectes locals i per informar durant aquest acte de les seves formes de producció i de vida.
 
L’escriptor independent Raul Zelik, de qui s’ha pres el títol del programa, donarà una conferència sobre el concepte de BON VIURE, entre d’altres, establint un pont entre l’orígen del concepte indígena i el context europeu.

El programa sobre el BON VIURE  s’obrirà amb el taller TAF! (taller d’acció fotogràfica), que a partir de la pregunta ¿Quant val la vida? s’ocuparà d’establir una conexió directa amb els actuals problemes sociopolítics de la ciutat de Barcelona. L’objectiu del taller és produir una zona de visibilitat a la ciutat pel tema desenvolupat en una pràctica col·lectiva.

Per a que poguem gaudir de tot això encara queden algunes setmanes, doncs es realitza a mitjans de juny. El que bé volem ja és compartir amb vosaltres l’alegria d’haver estat convidades a participar-hi amb d’altres col·lectius d’aquí. Us seguirem informant quan sapiguem més.

Related posts

Leave a Comment