Ashish Kothari

Aquesta setmana ens ha visitat Ashish Kothari, un dels membres fundadors de Kalpavriksh, una ONG ambientalista india i Membre del Comité d’Avaluació Ambiental del Govern indi a River Valley Projects, així com varis comités d’experts per formular la Llei de Diversitat Biològica de la India i el Pla d’Acció Nacional de Vida Silvestre.

Activista de llarg recorregut, promou la concepcio del media ambient com un espai habitat i on conviure. Molt especialment en els darrers trenta anys, quan el focus s’ha tornat central en els moviments socials.

Una de les raons, segons Ashish, és que les forces colonialistes i postcolonialistes s’han apropiat dels espais comuns com boscos, llacs, etc. Essent els seus movimets cada cop més extensiu i agressius, demés d’ésser l’ús comercial dels recursos naturals una pràctica letal.

Per a qui no va poder assistir, us deixem aquí la mateixa presentació, aquest cop feta a la Segona Biennal del Forum d’Investigació Global (GRF) en Producció i Consum Sostenible (SPaC) a Xangai, Xina.

Related posts

Leave a Comment