ELI La Clandestina

Avui parlem de LA CLANDESTINA (E.L.I.), Espai de la lliure ignorància

El seu lema: «És necessari que us ensenyi que no tinc res que ensenyar-vos»
(Sommaire des leçons publiques de M. Jacotot
sur les principes de l’enseignement universel, J. S. Van de Weyer)

De la Catalunya dels CAPS i plantes d’hospitals que es tanquen, dels bancs que canvien veïns per turistes i de les universitats que priven l’accés als estudiants per no poder pagar les quotes, neix aquest projecte que rebutja obertament totes les pràctiques abans esmentades per tal de debatre, aprendre, compartir i actuar contra una realitat totalment injusta.
Excavant com formigues clandestines, treballant en comunitat per a que el camí de la desobediència i la resposta no es tanqui mai per molt que especuladors i governants ho intentin.

ELI és un espai alliberat al Passatge dos de Maig, 14-16, buit i en desús des de feia ja massa temps, a les urpes de Bankia i el Sareb per poder donar un altre ús a l’espai envers l’especulació.

Treballen en la construcció d’un punt de trobada com a font d’intercanvi de coneixements i d’estudis lliures emancipats del sistema contemporani d’aprenentatge “BuRUCràtic”. Defineixen la Clandestina com a Espai de la Lliure Ignorància, el qual pretén trencar amb el concepte del saber acumulat propugnat per les elits sustentadores de programes de coneixements “universals” estabornidors.

Des d’aquest nou espai proposen ampliar la noció de coneixement i investigació, reflexionant per tal que la teoria arribi a la pràctica, tenint com a objectiu la reconciliació entre recerca, aprenentatge i vida social. L’espai serà polivalent i podrà albergar tot tipus de propostes i activitats: esports, tallers, xerrades, debats, projeccions filmogràfiques, música, arts visuals i plàstiques, idiomes, artesania, reunions de col·lectius, sala d’estudi i biblioteca, botiga gratis, etc.

Funcionen mitjançant l’assemblea oberta, apropa’t i fes la teva aportació! O bé, envial’s un e-mail a: eliclandestina@riseup.net

Allí no hi ha alumnes ni mestres. Són persones ignorants i curioses, constituïnt-se en col·lectivitat, en un espai comú i propici a una comprensió de l’entorn per poder transformar el dia a dia.

Si vols formar-ne part segueix el programa d’activitats a:
Facebook – ELI La Clandestina
Twitter – @eliclandestina
Web – laclandestina.squat.net

“[…] el coneixement de l’ignorant i la ignorància del mestre, en igualar-se, fan la demostració dels poders de la igualtat intel·lectual […]. El treball del mestre ignorant no és atorgar un medi simple que permeti al pobre, que no té temps, ni diners, ni saber, dur a terme la formació dels seus fills. És l’experiència crucial que allibera els vertaders poders de la raó allà on la ciència no li presta més ajudes. El que un ignorant pot un cop, tots els ignorants ho poden sempre. Ja que no hi ha cap jerarquia en la ignorància”.

(El mestre ignorant, Jacques Rancière)

Related posts

Leave a Comment