S’inaugura l’Ateneu d’Oficis al Poble Sec

Aquest dissabte 24 de gener s’inaugura l’Ateneu d’Oficis al Poble Sec, coincidint amb la celebració del primer any de La Base a Poblesec. A la inauguració oberta es podra gaudir des d’una paella popular, fins a concerts, debats, passant per una cercavila o activitats infantils, entre altres.

L’Ateneu d’oficis, es un projecte popular nascut en el sí de La Base, i que ja fa uns mesos que camina col·lectivament, “És un espai on han confluït diversos projectes del barri”, neix de la iniciativa de diferents col·lectius entre els quals hi ha l’Assemblea de Barri; Babàlia, un grup de maternitat i criança; Igualitària, un col·lectiu que treballa amb la sobirania alimentària; un taller per transmetre coneixements d’oficis tradicionals; Barrinar, un càtering ecològic; Eines, un col·lectiu que treballa la intervenció social des de la perspectiva de gènere; una cooperativa de consum; una biblioteca espontània…

Així ho defineix el grup impulsor del projecte:
Un lloc de trobada per construir la confiança, la companyonia i l’amistat que creen la potència d’una vida comuna, capaç de defensar davant del desastre capitalista, capaç de prendre l’ofensiva. A l’Ateneu estem habilitant els tallers de La Base, on formar i formar-nos en les arts, tècniques i oficis útils per habitar la terra. Fontaneria, filosofia, soldadura, cinema i molts més. Però, sobretot, estem donant-nos un projecte per començar a treballar d’una altra manera. Fem obres i reformes, arreglem mobles, motos o instal·lacions elèctriques, fabriquem joguines, llibres, pel·lícules. I, no obstant això, l’Ateneu d’Oficis no és la cua de l’atur.
B7tkrAQIEAAvUF3
Aquí no formem oficials de primera perquè s’integrin en el trist món de l’explotació laboral. Qui s’implica en la vida comunal, a La Base, al barri, qui està present i treballa en el col·lectiu, troba els mitjans per sostenir una vida orientada cap a la col·lectivització. Aquí treballem per crear una altra manera de viure, més enllà de les formes sancionades per l’Estat i el Capital, contra la dependència patològica que els seus dispositius creen contínuament. Aquí diem amb els zapatistes: “Autonomia és vida, submissió és mort“.Davant l’evidència de la catàstrofe.Habitem un món que s’esquerda, debatent-se entre les forces oceàniques d’una economia fora de polleguera. Desmesura econòmica obstinada en un procés múltiple de destrucció de formes de vida, d’extinció d’espècies, d’empobriment general de la població, de guerra sense quarter pel domini dels recursos a escala planetària.A l’ateneu d’oficis de la Base, davant l’evidència de la catàstrofe ens organitzem, aquí on vivim, i ens lliguem a qui fa el mateix per tot arreu, vam crear espais habitables, una vida comuna que sigui capaç de defensar-se i , en fi, reprenem en mà coneixements necessaris, capacitats comuns de construir, oficis . alhora que investiguem sobre les tècniques que sostenen un món per habitar.

Related posts

Leave a Comment