Inaugurem l’exposició “Viviendo la Utopía”

El próxim dijous 29 a les 19:00 h inaugurem l’exposició “Viviendo la Utopía”
Amb la presència de Joan Ullés Bascompte. Nascut l’any 1920. Torner col·lectivista i revolucionari antifeixista.
http://ca.wikipedia.org/wiki/Joan_Ullés_Bascompte

Hem portat a Àurea les fotografies d’una experiència emancipadora de viure l’Utopia que no pot restar en l’oblit. En el període dels anys trenta i a l’inici de la guerra civil, es va produir un moment d’enormes lluites que no va ser, com de vegades s’ha dit, un mer conflicte més, sinó que va ser el reflex  d’una lluita tenaç entre el que era nou i l’obsolet, entre la llibertat i la tirania.

De la Guerra Civil Espanyola se n’ha escrit molt, malgrat això, considerem que no s’ha projectat suficient llum sobre l’experiència transformadora. La col·lectivització de la producció, de la terra, de la propietat, del treball, en definitiva, de la vida.

No hem volgut mostrar el que és negatiu d’aquella època, sinó que volem recollir, a través d’aquestes fotografies exposades, un procés de canvi social. Una Revolució Social.

I volem recuperar la memòria d’aquells que ho van viure, com la de Joan Ullés, que ens aporta els seus records, la seva experiència i la posa en comú amb tots nosaltres.

L’expo es podrà visitar durant tot el mes de Febrer de dilluns a dijous 10 a 14h i de 16 a 20h i els divendres de 10 a 14h. ENTRADA LLIURE

Us hi esperem!

 

 

Related posts

Leave a Comment