El Plat de Gracia

Després de celebrar els dos anys del projecte amb la festa del PRIMAVERA PLAT, el PLAT de Gràcia (Projecte Local d’Aliment Transformador) us segueix convidant a participar-hi!

VINE i PARTICIPA EL DIUMENGE 8 de juny a les 11.30h a l’Ateneu Rosa de foc (C/Robí n.5). Cuinarem entre tots i totes els aliments reciclats del mercat de l’Abaceria! I dinarem a les 14.30 entaulats a la Plaça del Diamant!

I el dissabte 7 d’abril a les 14 hores quedarem a l’Ateneu Rosa de foc per a fer la recollida dels aliments al mercat de l’Abaceria. Confirmeu si podreu venir!

platdegracia

EL PLAT de Gràcia (Projecte Local d’Aliment Transformador) és un menjador popular al barri de Gràcia que sorgeix fa més d’un any a partir de la constatació de la quantitat de menjar que es llença diàriament i la voluntat de crear estructures autogestionades i espais d’intercanvi i participació ciutadana. És un espai socialment transformador que aprofita el menjar malbaratat per fer de l’alimentació un dret accessible per a tothom, i generar un espai que promogui relacions d’equitat independentment de l’estat socioeconòmic de la persona així com una cultura de la’profitament i de consum responsable i de sobirania alimentària. I és per això que ens ubiquem a l’Ateneu Rosa de foc: espai d’acció i pensament crític.

El PLAT està constituït per veïns i veïnes del barri que tenen interès en portar endavant el projecte i on les decisions es prenen per consens.

El PLAT des d’un principi no es presenta com un menjador amb un caràcter assistencial, sinó que pretén ser un espai de participació, d’apoderament, de trobada, d’intercanvi. Un espai socialment transformador obert a la participació de tothom.

A més a més, gaudir d’un bon àpat i saber que allò que ens alimenta hauria acabat a les escombraries, és una experiència viscuda que convida a la reflexió, a prendre consciència del sistema actual de producció i distribució, a tenir una evidència de que els sistema capitalista genera unes dinàmiques de malbaratament intolerables.

http://elplatdegracia.blogspot.com.es/

Contacte: elplatdegracia@gmail.com
 

En podeu saber més a través de veure els 5 minuts d’aquest video:

http://elplatdegracia.blogspot.com.es/

@elplatdegracia

Related posts

Leave a Comment