Grup d’estudi sobre Software lliure

Dilluns a les 19:00 cada quinze dies, consulta el calendari

Inscripcions en aquest formulari

L’objectiu d’aquest grup és molt clar: aprendre a defensar-se a Internet, utilitzant eines lliures.

Internet ha evolucionat i s’ha acabat convertint en una de les infraestructures més importants de la humanitat.

Per la xarxa circulen les nostres comunicacions, el coneixement i la cultura. Amb l’arribada del Bitcoin, també la nostra economía.

Després de les escandaloses filtracions de Snowden Internet canviarà. Què representa aquest canvi?

La descentralització de la xarxa i la forma en la que ens relacionem amb ella. La xarxa evoluciona, i amb ella evoluciona el software lliure. Els sistemes operatius privatius segueixen intentant imposar-se però no son capaços de seguir el ritme del software lliure.

La historia d’Internet i la historia del software lliure estan més interconnectades del que imagines. El 99% de les pagines web a les que accedeixes son servidors GNU/Linux.

El software lliure és la basa de la xarxa, i inclús va ser l’eina utilitzada per la NSA per espiar al món sencer.

Vols aprendre a utilitzar un ordinador? Saber com funciona, aprendre a utilitzar-lo per tasques bàsiques sense tenir que preocupar-te de llicències etc?

Pots començar amb nosaltres.

Navegar de forma segura és el que et preocupa? T’incomoda que et rastregin per ensenyar-te publicitat? O  que no puguis expressar-te lliurement en la xarxa?

Pots venir a aprendre-ho també!

Vols crear pàgines web? T’agradaria dedicar-te a crear pàgines web?

Amb software lliure pots aprendre amb la millor documentació mai escrita: la comunitat. Aprèn a posar al teu servei les millors eines.

O potser t’interessen els jocs? Vols treure el màxim rendiment a la teva targeta gràfica?

També pots aprendre com fer-ho!

Vols enviar mail xifrat?

El xifrat fort ja és un standard en la comunitat de software lliure fa més de 10 anys. Després de passar-te a linux, tindràs a la teva disposició no només una eina per xifrar emails, sinó el millor sistema d’identificació i comunicació xifrada en l’actualitat: el GPG.

Les possibilitats son infinites, però anirem definint els temes a tractar en funció dels interessos dels assistents. Actualment no existeix cap tipus de formació reglada sobre aquests temes, i el pocs cursos que existeixen ronden els 1.800 euros per explicar només una part molt específica d’algun dels temes que proposem.

Per això volem oferir una alternativa. La estructura d’aquest curs constarà de sessions teòriques o xerrades intercalades amb reunions del grup d’estudi.

La idea és que a les sessions teòriques exposarem algun tema, i després el grup d’estudi es reunirà per posar en pràctica el que s’hagi explicat.

La raó per la qual volem engegar un grup d’estudi és que desitgem aprofundir veritablement en aquells temes que volem tractar.

D’una banda, a les sessions teòriques podria venir qualsevol persona interessada en conèixer.

Per l’altra, a les reunions del grup, es trobarien només les persones interessades en posar-ho en pràctica.

Creiem que és necessari establir un vincle entre els participants, ja que creiem que aquest ha de ser un projecte a llarg termini, on uns s’ajudin als altres, i sigui el grup el que generi noves sessions teòriques en funció dels seus interessos.

Demanem a qui estigui interessat que sisplau ompli el formulari d’inscripció per ajudar-nos a començar a estructurar les sessions.

 

Related posts

One Thought to “Grup d’estudi sobre Software lliure”

  1. Patrícia

    Hola sóc Patrícia (Acollida) i estaria interessada en el tema d’encriptació del correu i navegació segura (pel tema de rastreig).
    Per a qualsevol informació envieu-me un mail, plis.

    Patrícia

Leave a Comment