L’Escoleta Zapatista us necessita

Els companys i companyes que estan organitzant des de la Cooperativa Integral Catalana l’Escoleta Zapatista tenen molts desitjos que aquesta experiència cobri vida i s’han adonat que els falta el fonamental: vosaltres. Estan intentant que les propostes que els han enviat els companys zapatistes esdevinguin una altra realitat.

Cal recordar que l’Escoleta es farà del 12 al 16 d’agost a AureaSocial.

Com deien des d’algun lloc de les muntanyes del sud-est mexicá:

 • Primer els primers: els desapareguts i les desaparegudes.
 • Després, els que falten: els presos polítics i les preses polítiques.
 • Després els que ni van ser-hi, ni hi són, ni hi seran.
 • Més tard serà, però no hi seran els nostres mestres.
 • Els qui vindran: els estudiants i les estudiants.

I és aquí on compten amb vosaltres, ja que són molt conscients que aquest és el lloc que hem de construir entre tots i totes i que sense la vostra presència hi hauria un important buit que no ens podem permetre.

Els set temes estratègics amb els quals hem convingut d’iniciar els continguts d’aquesta primera Escoleta Zapatista són:

 • Autoorganització política i territorial.
 • Autogestió, sostenibilitat econòmica i suport mutu.
 • Cosmovisió zapatista i revolució integral.
 • L’altra salut.
 • Educació autònoma i aprenentatge en comunitat.
 • Conflictes comunitaris i sistema judicial.
 • Terra, territori i medi natural (multinacionals, transnacionals, etc.).

No volen defraudar ningú i és per això que ens demanen que si coneixeu algú que considereu important trobar a l’Escoleta, els ho feu saber i en faciliteu, si és possible, la manera de contactar-hi. El desig és que l’Escoleta sigui la casa de tothom i de ningú, perquè ningú sempre deixa l’inesborrable record de la seva presència.

Als Ningú que portem a dins és a qui convoquem per compartir les nostres il·lusions i desitjos de lluita i resistència contra el neoliberalisme i per la humanitat.

Si encara no us heu inscrit us recordem que és important fer-ho, ja que encara no hi ha caragols ni comunitats per acomodar-vos, sinó un acollidor lloc d’espai limitat  a AureaSocial.

Per a inscriure-us només heu d’enviar-nos un correu a la següent adreça: escolazapatista@moviments.net.

Als qui ja ho heu fet, us envien una afectuosa salutació i us esperen amb impaciència per compartir aliments, opinions, tasques, afectes, desafectes, memòries i experiències.

Si el voleu fer alguna pregunta, suggeriment, recomanació, etc., o si voleu col·laborar amb les aportacions que siguin, el seu correu és: escolazapatista@moviments.net .

escoletaz

 

Related posts

One Thought to “L’Escoleta Zapatista us necessita”

 1. Alberto Cavero

  Hola.
  Formo parte de la la plataforma Jo si, sanitat universal y de l’ADSE, y estoy preparando un trabajo sobre la situación de la sanidad en el Eixample que me gustaría compartir; pero que aún no está a punto. Sin embargo, creo que podría intervenir como voluntario en la charla que se realice sobre “L’altra salut” para explicar las actuales vicisitudes del derecho a la salud y la sanidad publica.
  Me gustaría saber si deseais mi participación, qué tema específico tratar y el tiempo aproximado, así como el momento concreto en que habéis pensado tratar de este tema.

  Un abrazo y gracias.
  Alberto.

Leave a Comment