«Cos, Ment i Cor», jornades del 27 i el 28 d’abril a AureaSocial

Per a inscriure’t cal que ens enviïs un missatge a l’adreça cuerpomentecorazon@gmail.com

Espais per a l’Aprenentatge Col·lectiu d’AureaSocial ens conviden a participar en les jornades: “Cos, Ment i Cor”, que hi tindran lloc els dies 27 i 28 d’abril de 2013. Aquestes Jornades són la suma de les inquietuds i la necessitat de compartir experiències i coneixements que generin canvis i accions encaminats a facilitar el benestar individual i col·lectiu.

Fomentem la cooperació i l’autogestió i impulsem sinergies que generin xarxes de connexió dels diferents projectes que es duen a terme a la ciutat de Barcelona. Difonem, fomentem i posem en valor la participació activa per a la creació d’un nou paradigma social, en el qual el valor de l’humà prevalgui sobre els interessos materials.

Volem celebrar aquesta «Festa de la Vida» i compartir tallers interdisciplinaris facilitats per col·laboradors que comparteixen el projecte d’AureaSocial. Desitgem i esperem la vostra participació en aquesta trobada. Volem celebrar la màgia de l’aprenentatge i el creixement compartit!

Informacions imprescindibles

 • Àpats

El menjar de dissabte serà compartit entre tots. Cada participant aportarà algun plat cuinat o el que cregui convenient. Compartir els aliments ens sembla una forma natural de conèixer-nos i conviure.

 • Criatures

Si voleu assistir a les jornades amb les vostres criatures hem creat tallers específics per a mainada d’entre cinc i dotze anys, En aquest cas cal que ens ho indiqueu en el moment de la inscripció. També necessitem que col·laboreu aportant material per als tallers: llapis de colors, plastilina, gomets, globus, pintures per a la cara, papers, etc. Confeccionarem els tallers en funció dels materials que aporteu.

 • Inscripcions

Per a inscriure’t cal que ens enviïs un missatge a l’adreça cuerpomentecorazon@gmail.com on heu de facilitar-nos: – El vostre nom. – Els tallers als quals voleu assistir. – Indiqueu-nos si vindreu amb criatures.

Taula d’horaris

Dissabte

SALA 1

SALA 23

SALA 4

SALA 5

  10-11:45

Obertura de les jornades

   
  12-14 Gestió emocional del canvi Gloria Mirás Jo: cos i existència Paula Mariani Constel·lacions familiars Martí Adroher Connectar amb l’essència del cristall Josep Jacint Martí
  14-16

Descans. Menjar compartit.

  16-17:45 Fotosíntesi humana Luis Frutos Constel·lacions i pensament sistèmic David Minyana Escolta mútua Marcela Singh Aprenguem a cuidar els peus: ens fan camí en caminar Xavi Muñoz
  18-19:45 Seitai: l’autogestió del cos i la psique.

Jordi Griera

Dansateràpia

Erica Borzese

Meditació amb mudres

David Minyana

La vibració del color

Susana Villena

  20

Concert vibracional

Anmak

   
Diumenge

SALA 1

SALA 23

SALA 4

SALA 5

10-11:45 Anàlisi bioenergètica Juan Porteros Gil La práctica de l’atenció plena Andrés Parejo Herrera Dragon dreaming Joan Carol Cicle femení i autoconeixement del cos de la dona

María Ortiz

12-14 So i consciència Eva Lojo i Ravi Ramoneda Arteràpia: cos i gestalt

Norma i Almendra

Pas a Pas

Marta Aguado

Sexualitat taoista (dones)

Susana Villena

14:15

Cloenda de la trobada

Les activitats

Dissabte de 12:00 h a 14:00 h

SALA 1 GESTIÓ EMOCIONAL DEL CANVI. Tot canvi està precedit per un desig. El desig és el motor del canvi. Podem canviar per desitjos dels altres o per pròpia voluntat. El canvi és un procés en el qual les emocions juguen un paper molt important. Gestionar aquest procés d’una manera sana comprenent la seva estructura interna ens facilitarà que assolim el nostre benestar Facilita: Gloria Mirás

SALA 2-3 JO: COS I EXISTÈNCIA. El nostre llenguatge estimula la distinció entre el meu cos i jo…, no hi ha una paraula que ens permeti dir JO-COS. Per regular considerem el COS com elements separats del SI MATEIX i, per tant, del JO que està lluitant per viure una vida plena i significativa. Quan fem de la nostra experiència corporal un ESO en comptes d’un JO, ens disminuïm, ens fem menys del que som. Com més separem la nostra experiència corporal de la nostra identitat, més COSES ens succeeixen. Facilita: Paula Mariani.

SALA 4 CONSTEL·LACIONS FAMILIARS. Les constel · lacions familiars ens permeten visualitzar i representar les dinàmiques internes de la nostra família per facilitar la comprensió i resolució de temes pendents Facilita: Martí Adroher.

SALA 5 CONNEXIÓ AMB L’ESSÈNCIA DEL CRISTALL. Els cristalls, són éssers vius, en contínua evolució, amb una vibració i freqüència necessària, que tenen el poder de regenerar i ser mestres per a la nostra evolució. Ells fan brollar de nosaltres el nostre ser més pur. Aprendrem a connectar, amb ells, a través de la visualització i la meditació i ells, ens mostraran aquest bell camí cap a la realitat interior. Nota: (Important que portis i aprenguis a manejar amb els teus propis vidres.) Facilita: Josep Jacint Martí.

Dissabte de 16:00 a 17:45 h

SALA 1 FOTOSÍNTESI HUMANA. Com adaptar-se millor a les transformacions biològiques que estem passant. Comprendrem l’origen d’aquests canvis en nosaltres, ne les conseqüències, els seus punts principals en nosaltres en què hem de treballar per trobar l’equilibri de les emocions i funcionar en harmonia amb un mateix, les relacions i l’entorn. Facilita: Luis Frutos.

SALA 2-3

CONSTEL·LACI ONS I PENSAMENT SISTÈMIC. Un taller per constel allò que desitgem curar, deixar anar, canviar, arrelar o impulsar. Des de la mirada sistèmica es reunifica l’individu amb la vida en companyia. El Propòsit del taller és facilitar la comprensió que formem part de diferents sistemes o grups (familiar, social, laboral …) i que la relació i interactuació en i entre ells afecta a la nostra vida i la dels altres. En concret, amb aquesta comprensió i les Constel · lacions estem treballant les dinàmiques que es donen en una comunitat, un grup … Equilibrant l’individu s’equilibra el grup i viceversa. És per aquest motiu que tota comunitat necessita contemplar, comprendre i aplicar el pensament sistèmic per adquirir un desenvolupament adequat i profitós que li permeti créixer i fluir en el seu propòsit. Facilita: David Minyana.

SALA 4 ESCOLTA MÚTUA. Al voltant d’una foguera d’amor ens vam reunir a escoltar activa i afectivament, acurada i valentament, amb atenció i sense intenció d’enjudiciar. “Parlar mirant-se als ulls, treure el que es pugui fora perquè dins neixin coses noves ” Sóc pa, sóc pau, sóc més. Piero, cantautor argentí Facilita: Marcela Singh.

SALA 5 APRENENT A CUIDAR ELS NOSTRES PEUS: ENS FAN CAMÍ AL CAMINAR. Introducció al concepte de la reflexologia, aplicació immediata de senzilles tècniques de pressió per accedir als sistemes corporals. Facilita: Xavi Muñoz Montul

Dissabte de 18:00 a 20:00 h

SALA 1  SEITAI,  L’AUTOGESTIÓ DEL COS I DE LA PSIQUE La pràctica del Seitai porta a flexibilitzar el cos, a alliberar-se de bloquejos emocionals i despertar la consciència, tot sense cap esforç i sense haver de memoritzar res. Aprendrem i practicarem el despertar del katsuguen-undo, el moviment regenerador natural. També entendrem per què les persones no som totes iguals i naixerà en el nostre interior una nova comprensió dels altres i de nosaltres mateixos. Facilita: Jordi Griera

SALA 2-3 DANSATERÀPIA PER A LA TRANSFORMACIÓ I EVOLUCIÓ PERSONAL. Un viatge de connexió amb un mateix a través del cos, el moviment i la dansa en la seva forma més simple i natural, on cada un participa com pot i des d’on pot. Una oportunitat per viure la interacció entre l’intern i l’extern, observar i acceptar sense jutjar, allò que cadascú viu i sent. Prendre més consciència de com ens expressem, de les nostres conductes automàtiques, de la relació amb un mateix i amb els altres, explorant noves formes de comunicar-nos i sentir-nos bé. Un taller que convida a ballar l’ara! Facilita: Erica Borzese

SALA 4 MEDITACIÓ AMB MUDRES. Un taller per passar de l’estat de només pensar i imaginar de Sentir, Saber i Viure. Els mudres són gestos sagrats realitzats amb les mans o la resta del cos que són capaços de portar-nos a diferents estats de consciència. Unint la meditació amb els mudres arribem més fàcilment a aconseguir l’atenció plena no només en el moment de la meditació sinó a traslladar-lo a la nostra vida quotidiana. Facilita: David Minyana.

SALA 5 LA VIBRACIÓ DEL COLOR. Cada color té una freqüència vibratòria i unes característiques associades. Veurem quines qualitats té cada un d’ells i com introduir-los i usar-los fàcilment en la nostra vida amb la intenció. I per vivenciarlo, farem dos visualitzacions guiades per nodrir-nos amb aquestes energies. Facilita: Susana Villena.

Dissabte 20:00 h

SALA 1-2-3 CONCERT VIBRACIONAL: BOLS TIBETANS, BOLS DE CRISTALL DE QUARS I ALTRES INSTRUMENTS. El so és vibració, vibració audible, energia amb una freqüència d’ona determinada. En aquests concerts es fan servir diferents instruments les vibracions harmonioses ressonen en nosaltres, com poden ser els Bols Tibetans, Bols de Cristall de Quars, Diapasons amb diferents freqüències, Pals de pluja, Buthang, Cròtals, Sansula, etc … És tota una experiència sonora, un apassionant viatge a través del so Facilita: Anmak.

Diumenge de 10h a 11:45 h

SALA 1 BIOENERGÈTICA SOBRE EL LLENGUATGE DEL COS. Taller vivencial d’introducció al llenguatge del cos i la seva relació amb el psiquisme i el caràcter. L’objectiu és treballar les tensions musculars i els bloquejos energètics que ens impedeixen el moviment espontani i la lliure expressió dels sentiments. Utilitzarem la lectura del cos, exercicis bioenergètics, el moviment, la respiració, l’expressió emocional i l’anàlisi del caràcter. Facilita: Juan Porteros Gil.

SALA 2-3 LA PRÀCTICA DE L’ATENCIÓ PLENA A LA NOSTRA QUOTIDIANITAT Aprendre a dirigir la nostra atenció al moment present: aquí i ara per poder viure i percebre clarament la realitat existent. Utilitzarem exercicis que ens permetin connectar amb les diferents modalitats sensorials: vista, oïda, gust, tacte i moviment. Facilita: Andrés Parejo Herrera

SALA 4 DRAGON DREAMING. Com gestionar els projectes comunitaris per convertir els somnis individuals en somnis col · lectius i aconseguir la seva realització. Facilita: Joan Carol.

SALA 5 CICLE FEMENÍ I AUTOCONEIXEMENT DEL COS DE LA DONA (només per a dones). Aquest taller ens posa també en contacte amb les diferents etapes del cicle, i observant la nostra anatomia més íntima, podem normalitzar la salut de la dona. El taller consta d’una part on cada dona, ia l’hora totes juntes, observem les mames, la vulva, la vagina i el nostre coll de l’úter. Facilita: Maria Ortí.

Diumenge de 12h a 14

SALA 1  SO I CONSCIÈNCIA Connexió amb l’instant present a través del so. Utilització del joc i del cant devocional per expandir la nostra consciència. Facilita: Eva Aguado

SALA 2-3 ARTTERÀPIA: COS I GESTALT Un espai de trobada, on a través del cos i l’expressió creativa, puguem entrar en contacte amb nosaltres mateixos i amb els altres, en l’Aquí i l’Ara. Utilitzarem dinàmiques que facilitin el compartir, la presa de consciència i la integració del viscut. Faciliten: Norma Ricciardi Gamba i Almendra Salazar.

SALA 4 PAS A PAS Espai per facilitar el respecte i l’acceptació del propi ritme i gaudir del procés personal natural al mateix temps, en relació amb el ritme i el procés col·lectiu. Facilita: Marta Aguado González.

SALA 5 SEXUALITAT TAOISTA i SANACIÓ (només per a dones). En aquest taller, es fa una presentació de la sexualitat taoista, de les seves tècniques i dels seus beneficis sobre desenvolupament humà en el cos físic. L’energia sexual ben canalitzada porta a una sanació del cos físic ia una expansió del cor i el que és millor a un estat de plenitud continu, d’alegria i harmonia. Farem exercicis taoistes i exercicis de sanació d’úter i ovaris. Facilita: Susana Villena

Diumenge 14:00 h

Cloenda de la trobada.

Related posts

8 Thoughts to “«Cos, Ment i Cor», jornades del 27 i el 28 d’abril a AureaSocial”

 1. Volga

  hola,soc afi d ecoxarxa penedes..,stic a bcna i voldria ser particip dels tallers q feu,27/28,MERCI

 2. Beatriz Domínguez Lorenzo

  ¿Como me puedo inscribir? ¿En AureaSocial?

  Y tengo una propuesta para la clausura del encuentro, en una parte de ella si es que fuera posible: un ritual chamánico de siembra de la semilla de los sueños y las intenciones.
  Pertenezco al Grup Sha de AureaSocial.

  Gracias!!

  1. Andres Parejo Herrera

   Beatriz me parece muy bien tu propuesta. SI puedes venir el martes próximo a las diez y nos cuentas estaremos encantados de acoger tu propuesta de ritual chamánico.

   Un abrazo

 3. Tal com es diu al text, per a + informació o inscripcions, escriviu a cuerpomentecorazon@gmail.com.

 4. Heu tingut una esplèndida iniciativa.
  Salut

 5. Javier García-Cano Cuesta.

  Curso: Cuerpo, mente, corazón: Ya he enviado mi Inscripción. Nos vemos, Salud-2 !!!!

  NOTA: Llegare el viernes a partir de las 20:00h., para quedarme a dormir y estar alli hasta el lunes por la mañana. Llevare saco de dormir y colchoneta tal y como me ha comentado Teresa esta tarde. Por favor ruego CONFIRMACIÓN, para organizar mi viaje para mañana. Gracias y salud-2. Javier.

 6. Javier García-Cano Cuesta.

  Esta muy bien todo, aunque es una lastima que se solapen horarios de varios talleres, ya que todos son interesantes, y también es una pena que no se pueda acceder a participar en algún taller por que ya se ha llegado al cupo impuesto de asistencia. Saludos.

 7. Maria Antònia Torra Garrido

  Queridos Companer@s ; mañana (dentro de unas horas) vamos ha reencontrarnos y seducirnos con todos estos buenos talleres que habeis preparado, para tod@s. Hay que inventar más encuentros de este calibre, tan vibracionales y perfectos, vamos hacia el auto-conocimiento absoluto y curación!
  Compartiremos espacios y tiempos únicos! Nos vemos en presencia y nos abrazamos! Salud, Vida y Energía para nuestro especial Cuerpo-Mente y Corazón 2013 !

Leave a Comment