Xerrada #OpEuribor: la informació, el nostre dret

opeuribor

Aquest dijous 14 de març, a les 19 hores, en el marc de la campanya de col·lectivització d’AureaSocial, tindrà lloc la segona de les xerrades del Cicle d’Habitatge: especulació o dret universal?, titulada «#OpEuribor, la informació, el nostre dret; la transparència la seva obligació», a càrrec de l’hacktivista Jordi Puigdellívol.

L’euribor és un índex de referència publicat diàriament que indica el tipus d’interès mitjà en el qual les 44 principals entitats financeres europees es presten diners en el mercat interbancari de l’euro. És un índex rellevant ja que, entre d’altres usos, s’utilitza com a referència dels préstecs hipotecaris.

A l’Estat espanyol hi ha 18 milions de préstecs hipotecaris. Què passaria si ens diguessin que l’euribor ha estat manipulat? Es podria reclamar? Què passaria si els 18 milions de titulars d’un préstec hipotecari interposessin una reclamació?

Puigdellívol ens explicarà la investigació sobre l’euribor que porten a terme des de fa més de dos anys un grup d’activistes vinculats al 15M, la presumpta manipulació de l’índex i les accions-reclamacions que ens proposen per defensar els nostres drets. No t’ho perdis!

Related posts

Leave a Comment