Dijous a les 19h: Taula rodona d’experiències d’educació viva a l’escola pública.

El nou cicle de Fem-lo Comú, la campanya de col·lectivització d’ aureasocial pel mes de febrer es titula“Ens ensenyen o aprenem?: construim l’educació que volem”. Podeu descarregar i compartir el cartell del cicle de xerrades de febrer

La primera sessió, el proper dijous a les 19 hores, comptarà amb la taula rodona d’experiències d’educació viva a l’escola pública.

En aquesta primera xerrada participaran 4 escoles públiques que estan desenvolupant una feina molt interessant en l’àmbit de l’educació activa: El Martinet, Congrés-Indians, Els Encants i Ítaca.

 martinetOK El Martinet (Ripollet) Maríau Bruguera, Neus Mira, Isabel Trias

El Martinet és una escola que acull infants de 3 a 12 anys.  ja n’han sortit dues “promocions” de 6ès amb infants feliços i molt capacitats per els aprenentatges als que han de fer front a partir dels 12 anys. Des dels inicis, l’equip pedagògic va enfocar l’escola com espai d’acollida de totes les persones, cultures, llenguatges i pensaments, gestionant la implicació de manera democràtica i equitativa, generant sentit de comunitat. En l’àmbit pedagògic es promouen itinerants formatius únics i singulars, entesos des de l’autogestió, l’obertura i la permeabilitat de la realitat més contemporània, basats en la presa de decisions i la autonomia. S’enten l’acció directa de l’infant com la manera de construir el coneixement i s’enten l’aprenentatge compartit com un fet social indispensable per avançar en en el creixement personal i comunitari.

congres-indiansCongrés-Indians (Barcelona)Verónica Antón, Isabel Rodríguez, Desirée Hortigón

http://escolacongresindians.com Actualment a Barcelona, escola que acull fins P5, amb l’idea d’anar creixent cada curs escolar, fins arribar a 6è de primària. Conjuntament amb les famílies s’ha elaborat un projecte dinstitut-escola per tal d’arribar fins als 16 anys. Alguns dels principis es basen en entendre l’escola com participativa i comunitària, com a organisme viu, com a espai de convivència i d’intercanvi relacional entre adults i infants. La vida ha d’entrar a l’escola, i l’escola ha d’estar estretament relacionada amb l’entorn; les interrelacions entre el medi escolar i social fan que l’escola esdevingui un espai de l’avui i de l’ara. Un projecte educatiu democràtic i participatiu, compromès amb les persones, centrat en un bon clima i un alt nivell d’implicació i a través d’una actitud d’escolta i valoració de les diferents creences.

encants Els Encants (Barcelona) Noa Padín

http://www.escoladelsencants.cat L’escola els Encants des del 2009 situada als Encants, barri proper a la sagrada faḿília de Barcelona.La línia pedagògica es basa en el respecte de l’autonomia dels infants, propiciant ambients diferents, de lliure circulació i on es propicia la construcció del coneixement individual i compartit. D’aquesta manera, es camina cada dia cap a la contrucció d’una escola oberta, participativa, viva, amb una metodologia activa i fortament respectuosa amb les persones.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEscola Ítaca (Manresa) Conxita Olivé, Fina Monell, Elena Sarri

http://escolaitaca.cat

Des de fa dos anys l’escola Ítaca a Manresa treballa per construir un projecte pedagògic compromés amb l’entirn, la comunitat i el medi ambient. DEstaca especialment la voluntat de generar una educació compartida amb tota la societat, on els pares i mares s’impliquin realment en la formació dels seus fills, en un marc que afavoreix la participació, tenint en compte especialment l’educació socio-emocional (autoestima, gestió d’emocions, empatia i resolució de conflictes); on hi hagi reflexió i formació, comunicació amb les famílies i un treball amb continuïtat.

 

Related posts

Leave a Comment