Presentació del Sistema de Salut Pública Cooperativista

Presentació del Sistema de Salut Pública Cooperativista i del primer Centre d’Autogestió Primària de Salut (CAPS) 
Aquest pròxim dijous 31 de gener es presentarà, dins del cicle de xerrades «Davant del capitalisme: un altre model econòmic, una altra salut», el Sistema de Salut Pública Cooperativista (SSPC) i el primer node d’aquest sistema, un Centre d’Autogestió Primària de Salut (CAPS), de la Cooperativa Integral Catalana (CIC), a les 19:00 h a AureaSocial, al número 263 del carrer de Sardenya de Barcelona.
L’SSPC emergeix davant la necessitat d’humanitzar la medecina, ja que hi situa les persones com a eix principal. El seu objectiu final és l’autogestió de la salut, individual i col·lectiva, mitjançant la preservació, la promoció i la conservació de la salut i dels estils de vida. Aquest sistema de salut contempla la ineludible necessitat d’unificar la medecina i d’humanitzar la salut, a més de considerar de l’ésser humà com un ésser multidimensional, on no solament es contempla l’aspecte biològic i en què és fonamental la responsabilitat i la participació activa de les persones en la seva salut.
El CAPS és un espai per a la prevenció, la promoció, la conservació i l’atenció primària en salut, que funciona de manera autogestionada, segons un sistema mutualista-mancomunat: es manté amb les quotes de les persones que fan contribucions periòdiques i segueix el principi de cadascú segons les seves possibilitats. La presentació anirà a càrrec d’algunes de les persones integrants de l’equip que han posat en marxa l’SSPC i el CAPS.

Related posts

Leave a Comment