Documental DRECERES – La Revolució Integral

UN DOCUMENTAL SOBRE UN CANVI / DRECERES CAP A LA REVOLUCIÓ INTEGRAL

En un sistema en decadència, davant d’una crisi sistèmica, hi ha gent que fent front a la dificultat, traça línies imaginàries, camins nous, inevitables. Traços orgànics, que pretenen desdibuixar els mapes lineals, estàtics i fixes del sistema dominant.

Volem fer un documental sobre els processos de canvi de persones que han escollit desvincular-se del sistema capitalista, i optar per altres maneres de relacionar-se, de viure, de consumir y d’usar el temps.

Aquest documental es cola a la vida de persones que s’han atrevit a desafiar les estructures d’aquest sistema, per dibuixar camp a través, rutes més coherents amb la realitat que vivim.

Creiem que aquesta crisi va molt més enllà de l’economia, que en realitat és una oportunitat per replantejar-nos la manera de fer les coses. Sabem que hi ha gent que està duent a terme la seva lluita quotidiana per a crear el món en el que vol viure.

I més que preocupar-nos, volem auto-ocupar-nos i motivar-nos en trobar col•lectivament sortides d’emergència, rutes encara per descobrir o qualsevol drecera que ens porti a una altra realitat.

Des de el nostre llenguatge, que és l’audiovisual, volem participar en la creació de nous referents i subratllar la importància de retratar aquests processos encara embrionaris, però carregadíssims de futur.

Serà un projecte amb llicència creative commons, perquè es difongui lliurement i pugui inspirar altres iniciatives transformadores.

http://www.verkami.com/projects/1554-dreceres-la-revolucio-integral

LA COOPERATIVA INTEGRAL CATALANA
La cooperativa integral catalana és el marc des de el que expliquem la nostra història. És una xarxa de projectes descentralitzats, que pretén articular un teixit social que cobreixi totes les necessitats bàsiques de la vida: habitatge, treball, alimentació, salut, educació, energies…i que es dirigeixi cap a la creació de nous llenguatges, de noves formes de relacionar-se.

Una revolució integral, que empoderi les persones i que es doni en paral•lel allà on s’estigui donant aquest canvi.

La cooperativa integral catalana (CiC) és un projecte amb més de 2 anys de vida i amb acció concreta al territori de Catalunya. El seu model d’actuació, replicable i multiplicable s’està començant a estendre a nivell global.

LES HISTÒRIES DEL DOCUMENTAL
Ca LaFou – La Colònia Industrial Post-Capitalista
La col•lectivització d’una antiga colònia industrial per a crear un projecte de vida i de producció sostenibles, relacionats amb la sobirania tecnològica i l’activisme creatiu.

L’Albada – Replantejar el nou model educatiu
Una iniciativa que integra diferents propostes educatives alternatives a la convencional, per generar un projecte d’educació viva, basat en l’acompanyament als processos de vida en la infantesa i l’adolescència.

Sistema de Salud Cooperativista – Una altre salut és possible!
Un projecte basat en l’autogestió de la salut, com alternativa al model de salut pública estatal, on es tracti la salut integral de les persones i no només les malalties.

La Torre de Puijarnol – Som Comunitat
La creació d’un projecte cooperatiu de producció alimentària artesana i ecològica, basat en l’auto- ocupació i l’economia local.

QUI SOM?
“Inlakesh”som dues dones que venim del món del documental, compartim sensibilitat i inquietuds. Caminem juntes per dur a terme aquest projecte de forma horitzontal i autònoma.

Glòria Matamala (1973)
Fotògrafa de formació, va estudiar a l’IEFC a Barcelona. Ha participat en varis seminaris: Taller de Documental Social amb Belkis Vega, El Documental d’Autor i la seva Fabricació amb Patricio Guzmán, així com a diverses Masterclass de reconeguts directors de cine documental. Va treballar com a fotògrafa en diversos diaris i revistes. Des de fa anys treballa com a realitzadora documental, sempre de temàtica social y ambiental. Té amplia experiència com operadora de càmera y editora. Entre els seus últims treballs destaquen: La ley del ladrillo (2007), La trata (2008), Terra de tots (2009), Bajo en Carbono (2010), Receptes (2010).

Irene Colell (1983)
Graduada en Fotografia artística per l’escola d’art Serra i Abella a l’Hospitalet. Ha participat en el Curs de Documental per a TV de l’Observatori de Cine amb Javier Berrocal i en el Taller de Documental Social amb Belkis Vega. Ha treballat com a realitzadora en els documentals Marcando Rumba (2008) y Aquest conte no s’ha acabat (2010), premiat al festival de Cine Invisible 2011 de Bilbao. Es dedica també al món de la vídeo creació y de la fotografia documental.

QUÈ FAREM AMB ELS DINERS?
Amb aquesta campanya volem cobrir la última fase del documental: 4500€ para assumir la fi del rodatge, l’edició i la post-producció. Aquesta és una xifra de mínims, si superem aquest nombre, podrem anar una mica més enllà.

Necessitem la vostra col·laboració perquè aquest projecte surti endavant i serveixi com a eina per seguir construint entre totes la realitat que somiem!

MOLTES GRÀCIES!

Related posts

Leave a Comment