Campanya d’hivern del fons de col·lectivització

S’inicia des de CASX la Campanya d’hivern, Regala Títols de Col·lectivització, perquè AureaSocial sigui de tothom i no del banc.

AureaSocial és un immoble situat al carrer de Sardenya, 261-263, de Barcelona (a la cantonada amb el carrer de València), de 1.400 metres quadrats on es realitzaven, fins al 2011, teràpies i activitats de creixement personal. L’empresa que ho gestionava, AureasMon SL, va invertir 4 milions d’€ incloent-hi una hipoteca de 2 milions d ‘€. En descendir l’activitat i no poder pagar la hipoteca, en comptes de cedir al Banc Popular (propietari ja del local) l’empresa va decidir tancar i llogar l’immoble a la Cooperativa Integral Catalana mitjançant un acord d’intercanvi. El mes de gener el local va ser subhastat, però no hi va haver comprador.

Des de gener de 2012 fins al juny, AureasMon SL va anar abandonant les seves activitats i a partir del 16 de juny del 2012 es va inaugurar AureaSocial.

El lloguer del local seria al voltant de 4.000 € mensuals, inviables per a l’autogestió d’activitats sense ànim de lucre.

Per això es va iniciar la Campanya de Col·lectivització a l’octubre i que ara rellancem amb la Campanya d’Hivern, Regala Títols de Col·lectivització. Cada títol té un valor de 100 €.

Entenem que col·lectivitzar un espai és un bé comunal obert a la comunitat i a la ciutadania, autogestionat i d’ús comú per a tothom, que s’autoorganitza col·lectivament segons els principis assemblearis.Més informació sobre què és col·lectivtizar aquí.

Per què col·lectivitzar i no ocupar? Entre altres motius, perquè els projectes que es desenvolupen (salut, educació, habitatge, el grup de criança La Mainada…) es mantinguin en el temps sense haver d’estar pendents dels jutges, perquè persones o col · lectius afins puguin desenvolupar nous projectes que ens acostin cada vegada més a la revolució integral.

CASX – Cooperativa d’Autofinançament Social en Xarxa, és una cooperativa d’estalvi i finançament de projectes sense interessos. És un projecte autònom dins de la Cooperativa Integral Catalana que fa possibles projectes que d’una altra manera serien inviables, ja que les entitats financeres no els en donarien suport.

El 13/12/2012, a les 13:32, Antonio López va escriure:

Related posts

Leave a Comment