Campanya d’hivern del fons de col·lectivització

S’inicia des de CASX la Campanya d’hivern, Regala Títols de Col·lectivització, perquè AureaSocial sigui de tothom i no del banc.

La idea d’aquesta campanya és fer palés, que en oposició al concepte generalment consumista de la dèria de regals nadalencs, existeixen opcions com la dels Títols de col·lectivització, que signifiquen implicar-se en el bé comú. Són regals que fent-se a una persona és fan alhora a una manera d’entendre la vida. Si tens possibilitat econòmica per a fer un regal com aquest i estimes alguna persona que voldria col·laborar amb un títol de col·lectivització, però la seva situació no li permet fer-ho, la teva acció solidària pot ser un bon regal per aquestes dates.

AureaSocial és un immoble situat al carrer de Sardenya, 261-263, de Barcelona (a la cantonada amb el carrer de València), de 1.400 metres quadrats on es realitzaven, fins al 2011, teràpies i activitats de creixement personal. L’empresa que ho gestionava, AureasMon SL, va invertir 4 milions d’€ incloent-hi una hipoteca de 2 milions d ‘€. En descendir l’activitat i no poder pagar la hipoteca, en comptes de cedir al Banc Popular (propietari ja del local) l’empresa va decidir tancar i llogar l’immoble a la Cooperativa Integral Catalana mitjançant un acord d’intercanvi. El mes de gener el local va ser subhastat, però no hi va haver comprador.

Des de gener de 2012 fins al juny, AureasMon SL va anar abandonant les seves activitats i a partir del 16 de juny del 2012 es va inaugurar AureaSocial.

El lloguer del local seria al voltant de 4.000 € mensuals, inviables per a l’autogestió d’activitats sense ànim de lucre.

Per això es va iniciar la Campanya de Col·lectivització a l’octubre i que ara rellancem amb la Campanya d’Hivern, Regala Títols de Col·lectivització. Cada títol té un valor de 100 €.

L’acció de col·lectivitzar un espai significa convertir-lo en un bé comú, obert a la comunitat, autogestionat i d’ús comú per a tothom, que s’autoorganitza col·lectivament segons els principis assemblearis.Més informació sobre què és col·lectivtizar aquí.

Per què col·lectivitzar? Perquè volem garantir que els projectes i les iniciatives cooperatives que estem impulsant es puguin desenvolupar en el temps, gererant experiències d’èxit de manera integral (salut, educació, habitatge, alimentació…) i reforçant el procés de revolució integral.

CASX – Cooperativa d’Autofinançament Social en Xarxa, és una cooperativa d’estalvi i finançament de projectes sense interessos. És un projecte autònom dins de la Cooperativa Integral Catalana que fa possibles projectes que d’una altra manera serien inviables, ja que les entitats financeres no els en donarien suport.

Related posts

Leave a Comment