Activitats per al Dissabte Tarda AJORNADES

Tenim el gust de convidar-vos a l’assitència de dos activitats interessants per al dissabte la tarda a AureaSocial, sabem que hi ha una gran manifestació i sabem també que hi ha temps per a tot! Us anime a fer-ne difusió i a participar!!

Taller de poètica clàssica, facilitat per Domènech    >>>> Ajornat per al dissabte 26 de maig i 27 maig

Per ambdues activitats cal que us inscrigueu https://www.autogestio.cat/inscripcioactivitats

TALLER POÈTICA CLÀSSICA GREGA

Mostrar que el fet literari no és un fenomen aïllat, sinó que estén les seves formes estructurals i influències significatives a altres manifestacions artístiques i culturals. També pot comprovar-se que ensems apareix en èpoques posteriors a la clàssica. Estèticament, la poesia forma part de les belles arts que corre en el temps; a l’espai estan la pintura, l’escultura, la ceràmica, l’arquitectura. Paul Valery concep el nom de POÈTICA “com tot el que té d’analogia amb la creació o composició d’obres en les que el llenguatge és a la vegada substància i mitjà i res en el sentit restrictiu de col·lecció de regles o de preceptes referents a la poesia”.

El taller de Poètica Clàssica Grega, a més de fer comprendre la seqüència d’un text poètic clàssic, metodològicament reclou un caràcter instrumental que pot ajudar a veure altres aspectes de les belles arts i de l’obra d’art literària del text corresponent.

Programa

Els nostres origens: literatura clàssica

1. Inmersió cultural 1.1. Marc general de la civilització grega: etapesculturals. 1.2. Indoeuropeu i llengües occidentals. Llengües pre-romanes a la península ibèrica. 1.3. Característiques generals de la llengua grega: koiné. 1.4. Pervivències del grec a les llengües modernes: els hel·lenismes. 1.5. Els mites grecs.

2ona part

2. Activitat pràctica 2.1.

Les civilitzacions micènica i arcaica: les epopeies homèriques i Hesíode. La Ilíada.

Cant I. Invocació a la musa, v. 1-7.

Cant VIII. Zeus prohibeix als déus, v. 1-52.

Cant XVI. Mort de Patrocle, v. 777-867.

Cant XXIV. Els funerals d’Hèctor, v. 782-804.

2.2. La poesia lírica arcaica: Safo Obres completes: Llibre I. 2.3. Lírica coral i triomfal: Píndar Olímpica 2a: al vencedor a la carrera de quàdrigues.

Observacions

Aquest taller té una duració de 6hores i mitja i es desenvoluparà en 3 sessions:

Dissabte 12 de maig 16.30-19.00 i 19.15-21.00

Diumenge 13 de maig 10-13.30 Museu Arqueològic. Preu entrada: màxim 3€. http://www.mac.cat/Seus/Barcelona/Informacio-per-a-la-visita

CONSTRUINT COMUNITAT – Taller vivencial d’educació biocèntrica >>>> Pendent d’ajornar

Ara  més  que  mai  necessitem  la vivència comunitària per restablir els valors que han quedat oblidats darrere del consumisme, l’especulació, la competència, la manipulació  i la mentida. Només juntes i junts podem aconseguir el món que tots  i totes  desitgem.   Com?   Creant espais d’escolta,  d’afecte i  diàleg  on la paraula  i el gest rescaten la  saviesa  interior per  posar-la al servei de la vida i construir el que ens proposem. Construint comunitat forma part d’una seqüència de tallers vivencials que tenen l’objectiu de promoure els potencials de l’ésser humà i la seva capacitat de creació i recreació, mitjançant el diàleg, el cos, la música, el moviment, l’art i la vivència. Metodologia de treball:  L’Educació Biocèntrica es fonamenta amb la vivència ontològica o Biologia de l’Amor de Humberto Maturana, la vivència epistemològica de la pedagogia popular de Paulo Freire, la teoria de la complexitat d’Edgar Morín i la inteligència afectiva de Rolando Toro, i l’aplicació metodològica reflexiva-dialògica-vivencial (MDV). L’Educació Biocèntrica és reconeguda per la Pedagogia Comunitària i avalada per la Universidade Biocêntrica de Fortaleza (Brasil).

 Dirigit a persones amb interès en desenvolupar els seus propis potencials, enfortir-los compartint en grup i posar-los al servei de la comunitat i de la vida.
Facilita el taller: Teresa Vázquez, facilitadora de Biodansa i Educació Biocéntrica (col·legiada núm 0823). Post-Grau en Neurociència. Màster en Biodansa Aqüàtica. Terapeuta relacional. Membre de la Internacional Biocentric Foundation (IBF) .

Entrada lliure. Aportacions voluntàries. Aforament limitat a 35 places. Inscripcions al següent formulari -> autogestio.cat/inscripcioactivitats +Info tevazte@gmail.com – 649 085 439   www.universbiocentric.wordpress.com

Related posts

Leave a Comment