Dissabte 17 març Programa Jornades “La secundària que volem”

PROGRAMA JORNADES

I JORNADES D’EDUCACIÓ DE LA CECI

L’ESCOLA DE TOTES: EINES I PROPOSTES

Programa

[10:00-11:30]  Dinàmiques de presentació i de grup

“L’ecosistema de l’aula”.
Mitjançant la metodologia del teatre del oprimit, començarem amb dinàmiques de presentació i de vivència de la realitat de l’aula.

[11:30-12:15] Repensem l’educació:

Om som? Cap a on va l’educació? Quin model educatiu ens han imposat?
Dinàmica de reflexió col·lectiva en base a les experiències que tot/es tenim interioritzades sobre el model educatiu i també en relació a la dinàmica vivencial que s’haurà treballat amb anterioritat.

[12:30- 14:00] Taula rodona:

En base a les opinions, vivències i reflexions recollides en les activitats prèvies, comptarem amb la participació de diferents ponents vinculats a l’àmbit educatiu que ens aportaran la seva pròpia experiència i coneixement.
Hi intervidran,
– Marta Soler, professora titular de la UB, membre de CREA i de l’equip de Comunitats d’Aprenentatge
– Juan Enciso, pedagog i professor de secundària de llarga trajectoria, membre de la CECI.
– Cruz Díez Pintor, membre de Marea Verde Madrid (moviment social per la defensa de l’educació pública)
– Carlos Gallardo (Alumne de l’IES Francesc Macià), membre d’Estudiants Marea Groga
– Josep Mª Godoy, president de l’Aemcat (Assocació Ensenyants de Música de Catalunya)

[14:00-15:00] Dinar cooperatiu: 

El dinar és opcional i es farà al mateix espai Aureas Social. Té un cost de 5€. Per a una bona previsió, s’ha de confirmar abans del dia 10 de març. L’abonament es farà a l’inici de les jornades

.[15:00-16:00] Grups de treball:

1. Com construïm i de-construïm  l’espai físic de l’aula

2. Metodologies

3. Organització de l’escola

4. Materials

Aquest espai vol ser un punt de trobada per tal de fomentar l’enxarxament i la creació de grups de treball per a construir i generar noves sinèrgies en base a tot l’aprenentage que haurem treballat al llarg de la jornada. Volem fomentar el sorgiment de propostes i iniciatives per a generar nous models, de tal manera que les jornades siguin un punt de partida per a la transformació educativa dels diferents col·lectius implicats.

[16:00-17:30] Posada en comú dels GdT i propostes. Tancament

* PLAFÓ DE PROPOSTES I PROJECTES: al llarg de les jornades disposarem d’un plafó on les persones i col·lectius podran penjar les seves propostes, els projectes que estan duent a terme, les inquietuds i comentaris referents a l’educació per tal de fomentar l’intercanvi. Aprofiteu per portar flyers i informació dels vostres projectes!

* NENS i NENES: L’espai on es fan les jornades és gran i podem facilitar un aula per a vosaltres. Aquest espai, però no estarà dinamitzat ni disposem de material infantil, la responsabilitat correrà a càrreg dels pares i mares.

Related posts

One Thought to “Dissabte 17 març Programa Jornades “La secundària que volem””

  1. Felicitats per la Jornada!!!!!! Un gran dia per la construcció de la secundària que totes i tots desitgem. Gràcies per ser-hi!!!!

Leave a Comment